Bortsett fra i forrige kamp mot Medkila, har Skånland OIF, til tross for godt spill, måttet slite for de seks poengene laget til nå kan skilte med.

Manglende effektivitet

Slik ble det også mot Ballstad, som før denne kampen hadde dobbelt så mange poeng som hjemmelaget. Etter Medkila-kampen trodde mange SOIF-supportere at måltørken var over, men slik var det ikke. Laget spilte seg til en rekke sjanser, men effektiviteten foran mål var dårlig. En solid ledelse etter første omgang hadde ikke vært urimelig ut fra det overtaket SOIF hadde. Bortelaget hadde også sine sjanser som de spolerte, og i andre omgang misset Ballstad en straffe. Men dette var en kamp som hjemmelaget klart burde ha vunnet.

Høye skuldre

SOIF-trener Tor Ander Hustad var selvfølgelig ikke fornøyd med resultatet og uavgjort for tredje gang på rad hjemme.

– Vi burde ha ledet med tre-fire mål til pause, men uansett hvor opplagte sjansene var, så klarte vi ikke å utnytte dem. Det førte til at angripere våre fikk høye skuldre, og de ble prega av å måtte jage hele tida. Selv om vi er et bra lag, sliter vi med å få ballen i mål. Allerede mandag skal vi møte Stålbrott/Sortland 2 borte. I fjor vant vi 5-0, og forhåpentlig kan vi gjenskape noe av det vi da presterte, sier Hustad.

Også Ballstad-trener Ivan Myklebust mente at en hjemmeseier hadde vært mest rettferdig.

– Vi vet at SOIF er et av de beste lagene i serien, og denne kampen burde de ha vunnet. Hjemmelaget var klart best, og vi rana til oss ett poeng, sier Myklebust.

GOD målvakt: Ballstads høye og gode sisteskanse, Nikolai Dalsbotten, tok de fleste av SOIFs innlegg foran mål. Foto: per jan pedersen