Drøyt en fjerdedel av sesongen er spilt. Kun HILs rekruttlag er bak Landsås på tabellen i 4.-divisjon. I det hele tatt sliter de lokale klubbene i kretsserien. Grovfjord er i øyeblikket tredje sist, men kan riktignok klatre til midt på tabellen med seier i hengekampen mot Melbo. Medkila og Skånland er også på nedre halvdel med seks poeng hver - ett poeng over nedrykksstreken.

– Vi har nok å jobbe med, konstaterer spillende trener Eirik Risbøl i Landsås etter 1-2 for Stålbrott/Sortland 2 på hjemmebane torsdag.

– Målet for sesongen er å berge plassen. Ut fra det jeg har sett så langt kommer det til å bli tøft og vanskelig.

– Vi må starte arbeidet på trening, og vi får ny sjanse allerede mandag mot HIL 2, sier Risbøl.

Fortjent borteseier

På forhånd var det opplest og vedtatt i Landsås at kun tre poeng var godt nok i hjemmekampen mot Stålbrott/Sortland 2. Det ble null, og det var ingenting å si på at gjestene fikk full pott.

Seieren ble ordnet av spillere fra a-stallen til Sortland. Torbjørn Miklegard styrte inn 1-0 drøyt midtveis i første omgang på innlegg fra venstre. Sondre N. Meløe, kampens beste spiller, avgjorde seks minutter før slutt med et velplassert skudd. Målskårer for Landsås var Mathias Kjelseth.

– Skuffet

Risbøl ante uråd etter to svake treninger denne uka.

– Det tok vi med oss inn i kampen. Nå er vi tilbake der vi var da vi tapte for Lofoten (0-9, vår anm.), sier Risbøl, som hadde håpet at oppturen skulle fortsette etter seier over Medkila 16. mai og bortepoeng mot Ballstad sist helg.

Et uinspirert Landsås spilte uten presisjon, og måtte i store deler av kampen tilbake på banen og la gjestene styre spillet.

– Vi tapte for et lag som vi skal være bedre enn. Det er ikke godt nok når vi på banen og yter 70-80 prosent. Offensivt lyktes vi ikke med noe som helst.

– Jeg er skuffet over manglende prestasjoner. Jeg er skuffet over meg selv. Jeg er skuffet over laget. Vi har en del gutter som må gå i seg selv og vise at de vet hvor lista ligger, sier Risbøl.

Spillende trener: Eirik Risbøl headet over på overtid og kunne da ha stjålet ett poeng for Landsås. – Det er ingenting å si på at vi tapte. Jeg skuffet over at vi ikke klarte å omstille etter en svak førsteomgang da vi likevel hadde muligheten for tre poeng, sier Risbøl. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø