Medkila tapte 1-2 for Lofoten på bortebane torsdag, og høstet ros fra tilskuere. Trener Thomas Bergland fikk høre at det ikke har vært et bedre lag enn Medkila på besøk i Kabelvåg inneværende sesong.

– Det hjelper lite. På poeng står det null. Vi dro til Kabelvåg for å ta tre, sier Bergland.

Trenger selvtillit

Medkila har fire tap på seks kamper. Lite minner om kamp i tetsjiktet.

– Vi må glemme tabellen og glemme målsettingen vi satte før sesongstart. Nå må vi mobilisere til kampen mot Grovfjord søndag, og vi må prøve å spille på oss selvtillit, sier Bergland.

Motgang

Medkila var godt med i oppgjøret mot serielederen til midtveis i andre omgang, og ledet etter en skåring av Tobias Borch i det 65. minutt. Selv etter Lofotens utligning kvarteret før slutt prøvde Medkila å vinne.

– Det var kanskje ei feilvurdering fra min side, men jeg er skrudd sammen slik at jeg ønsker å kjempe for seier i stedet for å prøve å unngå å tape, sier Bergland.

Tapet kom da Thomas Johnsen skrudde ballen i mål direkte fra hjørnespark i sluttminuttet.

– Da hadde vi vært tre mot målvakten og misset sju minutter før slutt. Det er så typisk for et lag i motgang å bomme på en slik sjanse, og tilsvarende typisk for et lag i medgang å avgjøre mot slutten.

– Jeg har vært på begge sider. Nå erfarer vi motgang, og vi må kjempe oss ut av gjørma. Dette hadde vi ikke sett for oss før sesongstart, sier Bergland.

Sårbare

Han visste at Medkila ville være sårbare for skader på nøkkelspillere og karantener. Begge deler har inntruffet. I tillegg har Medkila spillere som ikke kan stille til alle kamper grunnet jobb.

– Vi har likevel ikke prestert godt nok med det mannskapet vi tross alt har hatt tilgjengelig, mener Bergland.