Disiplinærutvalget i Norges fotballforbund har tirsdag fattet beslutningen. I sakspapirene framkommer det at Nilsen er utvist som spiller, og derfor ikke får delta i de to førstkommende seriekampene for HIL, etter å ha fått rødt kort i 3.-divisjonskampen mot Sortland. Det vil si at han ikke kan spille i hjemmekampen mot Salangen til helga eller i bortekampen mot Mjølner en uke senere.

Ut fra domsslutningen står det ingenting om at Nilsen er utestengt også som trener.

Sortland-spiller angret

HIL fortviler over beslutningen, og sportslig leder Dag-Jøran Olsen mener både enkeltspillere og klubber er maktesløse i slike situasjoner. HIL har i sin partsforklaring grundig dokumentert hvordan dommer Simen A. Eilertsen fra Kilkameratene uforskyldt ble lurt i hendelsen som oppsto kvarteret før slutt i lørdagens seriekamp mellom Sortland og Harstad i 3.-divisjon.

Videobildene, som HIL har publisert på sin facebookside, viser at Sortlands Per Eirik Karlsen løp fram og dyttet Nilsen, og dernest stilte seg tett opp i ansiktet på Nilsen. Sistnevnte ville ikke ha Karlsen så nær, og fulgte Karlsen noen meter ved å gå brystkasse mot brystkasse mot hverandre for å få spilleren bort. Plutselig kastet Karlsen seg ned og holdt seg for ansiktet som om han var skallet ned.

Etter kampslutt avslørte en angrende Sortland-spiller at det kun var skuespill fordi han var sint og frustrert ettersom HIL ledet 1-0.

- Jeg burde ikke kastet meg ned, og har bedt Nilsen om unnskyldning, uttalte Karlsen til Harstad Tidende.

- Bortkastet arbeid

Til tross for innrømmelsen og videobeviset er Nilsen felt av utvalget.

- Jeg er egentlig ikke overrasket. Historien viser at forbundet alltid støtter dommeren og deres rapporter. Samtidig åpner de for at vi kan anke dommer, hvis vi betaler 2.500 kroner. Alle skjønner at det vil være som å kaste 2.500 kroner i søppelbøtta. Vi kommer til å tape anken også, sier sier sportslig leder Dag-Jøran Olsen.

Han mener denne saken viser at selv ikke innrømmelser og beviser er nok til å få gjennomslag.

- Vi kunne ha spart oss arbeidet med å sende inn videobevis, samt henvisning til Sortland-spillerens innrømmelser til media. Forbundet støtter dommeren uansett. Det får vi bare ta til etterretning. Vi er maktesløse i slike situasjoner, som stadig dukker opp, sier Olsen.

Han mener det er en gåte at ikke dommer Eilertsen vil erkjenne at han ble lurt.

- Det er da lov å innrømme feil. Alle andre har jo sett skuespillet og spilleren har beklaget, voksent nok. Sortland-spilleren innrømmer sin feil, men dessverre ikke dommeren.

Olsen sier Torkild Nilsen vil være tilbake som trener og lagleder i kampene mot Salangen og Mjølner ettersom utvisningen kun er gjeldende for Nilsen som spiller, i henhold til disiplinærutvalgets domsslutning.

Dommer Eilertsen skrev i en tekstmelding til Harstad Tidende lørdag at han ikke vil kommentere ytterligere enn følgende: Jeg står på avgjørelsen jeg tok. Ut fra min posisjon og vinkel så mener jeg at dette var en korrekt utvisning.

Harstad Tidende oppdaterer saken dersom Eilertsen vil gi flere kommentarer etter at dom er falt.