Det sier trener i IK Hind John-Ivar Johansen etter at hans sprintrekorder fra hans aktive karriere på 80-tallet tallet fortsatt står som gjeldende klubbrekorder i IK Hind. Men foran årets sesong har han tiltro til at hans elev, Iver Koppen (18) er god nok til å senke hans bestenoteringer.

– Nå er det absolutt på sin plass. Iver er seriøs og hardtsatsende, mener Johansen.

Skadefri

Etter å ha gått skadet i store deler av fjorårssesongen, kom Koppen tilbake i konkurranseform på høstparten i fjor. Da endte han opp med å sette klare nye personlige bestenoteringer på hver distanse som han stilte opp i. Etter vinterens innendørs-UM var det også klart at Koppen har tatt de nødvendige stegene for å kunne hevde seg høyt på resultatlistene i den nasjonale juniorklassen i sesongen som kommer.

– Målet mitt er å løpe så fort på sprintdistansene at jeg klarer å ta klubbrekordene. Det har jeg tror på at jeg skal klare etter en god og skadefri treningsvinter. Den har bestått av sprinttrening i Hålogalandshallen og løpstrening på Stangnesbasen. Det føler jeg har resultert i at jeg har klart å øke min hurtighet, sier Koppen.

Målsettinger

Skal 18-åringen klare å realisere sine mål oem å overgå treneren, må han likevel løpe fort i tida som kommer.

– De personlige rekordene fra min aktive karriere er en 100 meter på 11,3 innenfor godkjente forhold. På den doble distansen løp jeg på 23.07.

Koppen har på sin side følgende målsetninger.

– Det som står øverst på min liste er å levere ei tid under 11 sekunder på 100 meter. Det håper jeg skal være innenfor rekkevidden. Dernest har jeg også som målsetning å løpe en rask 200 meter.

– Klarer jeg å være på en lav 22-tid, så er jeg fornøyd. På den doble distansen håper jeg på å komme i mål på ei lav 50-tid. I tillegg vil junior-NM på hjemmebane bli årets viktigste stevne.

Lokal duell

Første helga i juni venter sesongens første banestevne for Koppen. Da er det klart for tur til Finnsnes for Koppen og IK Hind.

– Det blir spennende. Jeg forventer en tøff duell mot Kvæfjord ILs Emil Helsingeng. Jeg klarte så vidt å slå han på 60 meter innendørs i vinter, så får vi se hvordan det blir utendørs.

REKORD-SANKER: Iver Koppen har ambisjoner om å sikre seg klubbrekordene på sprintøvelsene under årets sesong. Han har tatt store utviklingssteg i vinter og håper på å kjempe om en finaleplass under årets junior-NM. Foto: Ivar Hjelvik