Fotballtalentet fikk bare snaut 40 minutter på banen etter returen fra Burfjord til moderklubben Skånland OIF. Så fort endte sesongen for Norberg etter et ublidt møte med Lofoten-spiller 6. mai.

Omfattende skade

Nå har han fått dommen:

– Jeg håper å få en operasjon så fort som mulig, sier Norberg, som har fått beskjed om at han må regne med 9-12 måneder med opptrening og rekonvalesens.

Tipset om spesialister

Erfarne folk har bedt Norberg mase og presse på for å få operasjonen raskt som mulig for å spare tid. I så fall kan han være tilbake på fotballbanen tidlig i 2018-sesongen.

Norberg er også blitt tipset om to spesialister, som har spesielt god kompetanse på kneskader.

På kort sikt handler det om å begynne lett opptrening med sykling, og etter hvert balanseøvelser som ikke gjør vondt. Etter hvert må Norberg trene styrke for å bygge opp muskulaturen slik at han kommer seg raskere i gang etter operasjonen.

– Kjipt

Norberg er bitter fordi han mener taklingen var unødvendig.

– Det er en ting hvis man forsøker å hindre mål imot, men det er ingen vits å gå inn på den måten midt på banen. Jeg vil likevel ikke si at jeg bærer nag til motspilleren. Ofte forekommer slike taklinger. Som regel går det bra, men jeg sto med foten i bakken og da endte det på en vanvittig kjip måte, sier han.

Norberg sier han skal følge laget og møte på hver trening så lenge han er hjemme.

– Det blir styrketrening på sidelinja for å være sammen med guttene, sier han.

SKADD: – Jeg klarer fortsatt ikke å skjønne at jeg ikke skal spille fotball på ett år, sier Håkon Norberg. Foto: øyvind askevold kaarbø