Orientering har neppe vært mer tilgjengelig - og lett - enn tilfellet er med det nye lavtersketilbudet i regi av Harstad Orienteringslag. Mandag går startskuddet for stolpejakten, som i all hovedsak finner sted i sentrum.

Nasjonalt tiltak

Styreleder Kristin Svendsen i Harstad O-lag er spent på mottakelsen.

– Vi vet at stolpejakten har slått an andre steder i landet. Vi har vel ikke satt et tall på hvor mange vi håper skal delta, men det er trykket opp 12.000 brosjyrer i forkant, sier Svendsen.

Stolpejakten er et nasjonalt tiltak, men Nord-Norge er ikke godt representert. Harstad er først ut i Troms.

– Vi tenker at dette er en måte å få folk ut i aktivitet, og kanskje andre brukergrupper enn de vi normalt treffer ute i skogen. Dette passer for eldre, funksjonshemmede, unger og barnefamilier, sier Svendsen, ungdomsleder Ingvild Osdal og pådriver Bård Skjønhaug.

For alle som har prøvd ordinær orientering eller turorientering, og har plagdes enten med å snu kartet rett vei eller forstå kompasset, er det ingen grunn til å bli sittende hjemme.

– Dette er veldig lett. Du følger stort sett gater. Her kan alle finne fram til de fleste postene. Kun fem av dem er vanskelige, sier Svendsen, Osdal og Skjønhaug.

God respons

I klubbens 50. år var det naturlig å plassere ut 50 stolper. De kan du finne når som helst i perioden 22. mai til 15. oktober. De sprekeste vil kanskje klare alle på en og samme dag.

O-laget har fått god respons i næringslivet. Tilbudet er gratis for deltakerne.

– Uten støtte ville det ikke vært mulig for oss å arrangere stolpejakten, sier Svendsen.

Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank er en stor medspiller.

– Stolpejakten er positivt i seg selv ved at den kan få alle type mennesker ut og gå. Samtidig vil jakten være med på å skape liv i sentrum ettersom de fleste stolpene er utplassert her. Økt aktivitet i sentrum er et satsingsområde for stiftelsen, sier daglig leder Line Nygård Hansen.