Avaldsnes vant 2–0 over Medkila, etter å ha ført kampen fra start til slutt, og etter å ha skapt flere store sjanser. Medkila-jentene holdt til tider godt unna, men var ikke i nærheten spillemessig sammenlignet med topplaget.

– Jentene står på bra, og gjør en ålreit jobb defensivt. Offensivt blir det derimot upresist og ubesluttsomt. På den siste tredjedelen av banen har vi mer å gå på, sier Haugenes.

Etter oppgjøret mandag klatret Avaldsnes opp på tabelltopp, mens Medkila blir liggende sist på tabellen med bare ett poeng på seks kamper.

– Vi har færre poeng enn det vi hadde håpet på. Likevel har vi ikke mistet håpet, men vi har en jobb å gjøre, og det kommer ikke til å bli lett. Nå handler alt om å begynne å skrape sammen poeng for å holde seg i divisjonen, sier hun.

Kampen punktert

Bare ett minutt ut i andre omgang økte Avaldsnes ledelsen på et hjørnespark, og da så det aldri ut til at Medkila hadde noen sjanse til å berge poeng.

– Ballen kom mot nærmeste stang. Jeg ropte «keeper» for å signalisere at jeg skulle ta ballen, men da de andre trakk seg unna kom en Avaldsnes-spiller på ballen først. Det er frustrerende, spesielt siden jeg ellers spilte en god kamp, sier Medkila-keeper Megan Nicole Kufeld.

– Andremålet var utrolig irriterende. Da ble det tøft, sier Haugenes.

Målvakten hadde flere viktige redninger den første omgangen som gjorde at Medkila fortsatt var med i kampen, men etter å ha holdt godt unna litt over en halv time skjøt Avaldsnes Emily Gielnik bortelaget i ledelsen etter en god kombinasjon av Avaldsnes spisspar. Elise Hove Thornes flikket den igjennom til Gielnik som på ett touch satte ballen til venstre for keeper.

Gir ikke opp

Tross sesongens femte tap ser Medkila-kaptein Alexandra Jean Quincey mye positivt i kampen.

- Alle kjempet godt, og det er jeg veldig fornøyd med. Defensivt var vi mye bedre enn forrige kamp mot Grand Bodø, sier kapteinen.

Louise Skogmann Normann og Medkila skapte lite offensivt. Foto: Theodor Karlsen