Til nå har det nemlig ikke lyktes en eneste nordlending - eller harstadværing for den saks skyld - å hente hjem en V75-seier i Harstad.

På 14 starter i V75-sirkuset har alle seirene blitt tatt av utøvere som ikke holder til i landsdelen. Det håper søstrene å få gjort noe med.

– Vi har jo V75-løpene som årets store mål. Da skal formen være på topp for både Millmessi og Grøtte Odin, sier søstrene.

Har ambisjoner

Ida Helen Nilsen fikk veldig lyst på en varmblodshest da sin nylig hjemkommede søster startet å prate varmt om den staselige vallaken Millmessi.

– Ragnhild jobbet på stallen til Morten Pedersen. Her sto også denne hesten. Siden jeg hadde veldig lyst på en varmblodshest, gikk det ikke lange tida før denne var innkjøpt som andelshest fra Møysalen travlag.

Foruten henne er det fire eiere på hesten.

– Dette er en hest som kostet en del i innkjøp. Derfor legger vi heller ikke skjul på at vi har litt ambisjoner med denne hesten, sier Nilsen.

Nilsen, som tidligere har hatt ansvaret for den amerikanske verdensstjernen Arch Madness, skal stå for treningen av hesten.

– Den står oppført med sju andreplasser, men er slett ingen antivinner. Samtidig er han en sterk hest som kan gå hele dagen. Gerhard Bergs Æresløp over stayerdistanse vil være perfekt, mener Stellander om det nye V75-håpet.

Hjem med håp

Også Stellander tok med seg et ess i ermet da hun bestemte seg for å sette kursen hjemover, etter å ha jobbet for travtrener Morten Pedersen.

– Hjemlengselen ble etter hvert så stor at jeg valgte å sette kursen hjem. Det var bra sørpå, og jeg lærte veldig mye. Men når sommeren kommer er det godt å være her nord. Da sikter vi også mot V75, sier Stellander.

For hennes del er det Grøtte Odin som hun har ambisjoner med. Etter trøbbel med hovsprekk har Grøtte Odin begynt å vise sin kapasitet. Da har også håpet om en meget god plassering på den årlige nordnorske festdagen.

– Men dette kommer ikke av seg selv. Vi nedlegger mye arbeid med hestene, og mener at jeg har en hest med solid kapasitet. Man kan ikke bortbestille V75-seier. Men vi skal være med å kjempe, sier Stellander.

I lørdagens V65-spill tok Grøtte Odin sin andre strake andreplass med Stian Pettersen i sulkyen.

Harstad-kusken Mats Gunnar Ringberg var dagens mann lørdag med seirer i tre av sju løp i travparken.

Talent: Søstrene med fremtidshåpet Millimessi. Foto: Ivar Hjelvik