To av de selvutnevnte topplagene møttes til 4.-divisjonsduell lørdag. Verken Medkila eller gjestende Skånland hadde fart i poengfangsten før helgens serierunde.

For Medkila fortsatte nedturen. For SOIF kom løftet med seier 4-0, og det skjedde mye takket være at midtbanespiller Petter Hustad ble omskolert til midtspiss.

Får flere sjanser

Han er sønn av trener Tor-Anders Hustad, som sier ideen kom som følge av diskusjoner i og rundt trenerapparatet etter 2-2 mot Grovfjord 16. mai.

– Med Petter på topp fikk vi akkurat det vi trenger: Han truer hele tiden, er flink til å holde på ballen, sterk i duellspill og god i lufta. I tillegg gjør han alltid en solid jobb som førsteforsvarer, sier trener Hustad.

Petter Hustad punkterte kampen da han bredsiden inn 2-0 på pasning fra Arild Heitmann, som selv hadde skåret 1-0 på frispark skaffet av nettopp Hustad. Så var Hustad involvert i onkel Andreas Hustads 3-0-skåring før han selv fastsatte resultat til 4-0 med hodet etter innlegg fra Heitmann.

– Petter har vel aldri spilt spiss før. Han får nok flere sjanser, sier trener Hustad.

På forhånd var beskjeden til spillerne klar og tydelig. Spill og resultat mot Medkila ville sette premissene for resten av sesongen. Han fikk gode svar.

– Gir oss ikke

For Medkila kunne ikke uka blitt verre. Trener Thomas Bergland følte seg tom etter to tap på fem dager.

– Vi gir oss ikke etter et par smeller. Søndag hadde vi et møte. Vi skal reise oss raskt, og vi skal forenkle ting. Egentlig ønsker vi å underholde, men så lenge relasjonene ikke stemmer må vi heller ta krigen, sier Bergland.

SMULTRING: Odd Erlend Pedersen og SOIF holdt nullen for første gang denne sesongen selv om Medkila hadde sine muligheter. Her står de hvitkledde i kø foran sisteskansen. Foto: Bjørn Samuelsen