Junioren fra Harstad Cykleklubb tok storeslem da rytterne fra landsdelen skulle gjøre opp om hvem som er best i nord. Tre gull av tre mulige var beholdningen fra rittene i Glomfjord.

Det holdt likevel på å gå galt allerede på åpningsrittet fredag kveld. I gaterittet gikk 16-åringen i bakken og drakten revnet.

– Det var et grusparti rett etter en sving. Jeg falt og ble passert, men kom meg raskt på sykkelen og tok opp jakta, sier Jørgensen.

Hun tapte opp mot 30 sekunder på uhellet, men syklet i kapp Beatrice Valen. Det endte med spurt. Konkurrentene kom så godt som likt i mål, men Jørgensen ble dømt først.

– Torsdag hadde jeg spurttrening. Den kom godt med, sier hun.

Og en ødelagt konkurransedrakt gjorde ingenting ettersom klubbkolleksjonen likevel skal fornyes.

– God timing, humrer Tiril og pappa Arve Jørgensen.

Harstad-junioren var suveren på fellesstarten lørdag. Da distanserte hun Valen med over 20 minutter. Søndag var hun hele fire minutter foran Valen på tempo.

– Den seieren smakte ekstra godt fordi hun ble regionmester på tempo i fjor. En deilig revansje, sier trippelmester Jørgensen.

Temporittet var av det spektakulære slaget. Med heftige motbakker ble tempoen av det en uvanlig dag på sykkelsetet. Jørgensen mestret utfordringen, og slo blant annet senior Karianne Kanebog med to sekunder. Sistnevnte stilte som gjesterytter ettersom hun har byttet klubb fra Harstad til CK Victoria i Sør-Trøndelag.

Jørgensens lillebror Ask ble også trippelmester, mens Jakob Skillingstad vant i de to rittene han stilte til start. Skillingstad følte seg ikke i form og sto over gaterittet fredag. På fellesstarten lørdag var det kamp til målstreken, og Skillingstad snek seg foran Toralf Rydningen Martinsen.

DUELLER: Tiril Jørgensen fra Harstad parkerte rivalen Beatrice Valen fra Bodø i løpet av helga. Foto: Privat
15.-16-årsklassen: Fra venstre: Tord Krog Warem, dobbeltmester Jakob Skillingstad og Toralf Rydningen Martinsen. Foto: Privat
VETERAN: Geir Kristian Gotliebsen var alene og fikk to gull. Foto: Privat
PALLPLASS: Knut-Ståle Arntsen (t.v.) ble med på temporittet søndag og tok tredjeplass bak Stein Joks og Egil Bernhardsen. Foto: Privat