I naboduellen mellom Medkila og Skånland vant gjestene hele 4-0. Arild Heitmann sendte SOIF i ledelse til pause. To mål av Petter Hustad og ett av Andreas Hustad fastsatte resultatet.

Det er kanskje ikke tidenes bombe at SOIF slår Medkila, men det var heller ikke ventet at hjemmelaget skulle gå på en såpass stor smell mot det som var tabelljumboen før lørdagens runde.

Landsås og Grovfjord var begge i Lofoten på kamper, og de lokale klubbene stilte svært redusert. Trener Eirik Risbøl valgte å spille selv i mangel på alternativer i forsvarsrekka i den vriene bortekampen mot Ballstad.

Oppgjøret endte 3-3 etter at Landsås ledet 3-1 etter bare 16 minutter, og det gikk virkelig fort i svingene i en periode. Victor Langnes gjorde 1-0 etter 11 minutter. Thomas Mikalsen la på til 2-0 minuttet senere. Så reduserte Ballstad i det 15. minutt ved Herman Johnsen før Langnes skåret sitt andre og Landsås' tredje i det 16. minutt. Johnsen reduserte en gang til slik at stillingen var 2-3 til pause. En volley fra Pål Berg rett etter pause var kampens siste skåring.

Grovfjord var på besøk hos FK Lofoten i Kabelvåg. Vertene ledet 2-0 til pause etter mål av Kristoffer Nessø og Christian Holst. Nessø gjorde sitt andre for dagen midtveis i andre omgang og fastsatte resultatet til 3-0.

I lørdagens fjerde kamp i kretsserien ble det uavgjort 2-2 mellom Melbo og Morild.

ht.no kommer tilbake med mer om kampene søndag.