Stafetten ble arranger i helgen med hele 56 påmeldte lag. Så mange har ikke vært til start tidligere siden IK Hind overtok arrangementsansvaret i 2004, og en økning med sju lag fra tidligere bestenotering.

– Vi har lenge ønsket at det skal være mer enn 50 lag, og det har vi oppnådd med 56 påmeldte lag i år, sier klubbleder Tor Charles Holmgren.

Holmgren sier at IK Hind har jobbet hard med å reklamere arrangementet på forskjellige måter, og han mener også at det er en stor nasjonal løpebølge som har ført til flere antall deltakere på Hålogalandsstafetten.

–Vi håper det at dette er en trend som vil fortsette i årene fremover. Vi har hele tiden jobbet med å komme over 50 lag, og nå er vi langt over vårt mål. Så jeg håper stort at det fortsetter sånn i årene fremover, sier Holmgren.

Kunne blitt avlyst

Holmgren forteller at Hålogalandsstafetten var i fare til å bli avlyst.

– Vi sa at hvis vi ikke det er nok deltakere, så måtte vi nok velge å avlyse Hålogalandsstafetten. Deltakerne svarte på dette og stilte opp på arrangementet, sier Holmgren.

I fjor deltok 37 lag. Holmgren mener det blir artigere å delta når det blir et større arrangement

– Jeg tror at deltakerne syntes det var gøy i år fordi det var mange i hver enkelt klasse, sier Holmgren

Vant over Kvæfjord

Vertskapet greide å slå Kvæfjord med to sekunder i hovedstafetten for menn. Det er Holmgren ekstra glad for.

– Vi ventet at det skulle bli en spennende duell. Derfor er det artig å vinne stafetten med to sekunder, sier Holmgren.

Bendik Micheeff løp IK Hind til seier med tiden 11:38. Han er fornøyd med innsatsen til laget, selv om han måtte gi full innsats helt til han kom i mål.

– Jeg hadde en kar bak meg under hele etappen, og da jeg nærmet meg målområdet var han 20 meter bak meg. Jeg måtte ha full innsats helt til mål.

-Artig å delta på lag

Velkjente Hilde Aders, som er tilbake i nord etter løp i Europa de siste ukene, stilte for Kvæfjord IL, som vant kvinneklassen på tiden 14:22 foran Sortland FIK og Harstad O-lag.

– Vi vant siden hver enkelt av oss ga full innsats og løp så fort vi klarte, sier Aders.

Aders forteller også at det kjempeartig å kunne delta som et lag på et arrangement som Hålogalandsstafetten.

-Det er en sjelden mulighet for meg å delta som et lag, det synes jeg er kjekt, sier Aders.