Magnus Vesterheim får hjelp av verdensenere:

Gjennom sitt nye lag - Team Parkettpartner - skal den hardtsatsende langrennsløperen samarbeide med Johnsrud Sundby inn imot langrennssesongen. Verdenseneren i skiløypa skal bidra til at langløpsteamet som Vesterheim nettopp er tilsluttet får drahjelp inn imot sin langrennssatsing denne sesongen.

– Å få hjelp fra en verdensener tror jeg rett og slett blir gull verdt. Det er vel mer eller mindre ubegrenset hva man kan lære av han, og noe som jeg ser stort fram til, sier Vesterheim.

– Jeg har møtt min del av langrennsløpere i toppen gjennom mine snart tre år som langrennsløper. Min erfaring er at Johnsrud Sundby er blant de som er aller mest jovial og hjelpsom. En fantastisk idrettsutøver, mener Vesterheim.

Trener med forbildet

Mens opplegget rundt Johnsrud Sundby skjer gjennom langrennslaget, har Vesterheim personlig treningskontakt med ett av sine forbilder, Øystein «Pølsa» Pettersen. OL-gullvinneren fra lagsprinten i Vancouver i 2010 har blitt et treningsmessig forbilde for Vesterheim. Siden han er tilknyttet Team BNBank, er også den nåværende langløperen mye i Lillehammer.

– Vi er litt like. Vi er store og tunge løpere som glir godt, men som får det tungt i motbakkene. Derfor har vi godt utbytte av å trene sammen, sier Vesterheim.

Han har ikke lagt skjul på at «Pølsa» Pettersen er et stort forbilde for han.

– Det handler veldig mye om to faktorer for meg. Han går inn i ting med uredde og offensive holdninger. Samtidig går han også motstrøms i treningsarbeider, og er på ingen måte en typisk Olympiatopp-utøver. Der er vi ganske så like, sier Vesterheim.

Sterk i motbakkeløp

I konkurransesammenheng har ikke kvefjerdingen mye respekt for sine motstandere. Det viste har da idrettsmiljøet arrangerte «Kantentesten» fra Lillehammer til toppen av Lysgårdsbakken i ei tøff løype på fem kilometer. Da ble Vesterheim nummer to, med fulltidsutøvere som «Pølsa» Pettersen, Espen Eide Pedersen og Henrik L’Abee Lund et godt stykke bak seg på resultatlista.

– Jeg fikk ikke oppvarmet skikkelig og brukte de første par kilometerne på å komme skikkelig inn i løpet. Da lå jeg plassert på 14.-15.-plass i løpet. Deretter fikk jeg mer flyt over løpet, sier langløpsløperen.

Han ble kun slått av motbakkeløperen Per Kristian Torgersrud fra Lillehammer. Han hører hjemme i norgestoppen innenfor motbakkeløp.

– For meg ble dette ny personlig rekord i ei løype som brukes til dette testløpet flere ganger i året.

Neste utfordring skjer 10. juni. Da skal han delta i Birkebeinerløpet. Så settes turen mot nord for trenings- og konkurransesommer i nord.

VERDENSENER: Martin Johnsrud Sundby skal hjelpe Magnus Vesterheim og de andre i Team Parkettpartner i forberedelsene til årets sesong. Foto: Ivar Hjelvik