Søstrene Josefine Eilertsen (23) og Silje Kristin Eilertsen (25) fra Harstad er to av fire lokale kusker i fredagens norgesmesterskap i trav for kvinner. Josefine driver sporten fra Tønsberg og representerer Jarlsberg i NM. Silje Kristin er flyttet hjem og representerer Harstad etter å ha satset sørpå inntil i fjor.

Med seg i feltene får de lokale kjenninger: Harstadværingen Tina Lagesen og kvæfjerdingen Louise Vebostad Trudvang. Sistnevnte kjører for Momarken på sin nye hjemmebane. Hun flyttet sørover i 2015 for å ta travtrenerskolen.

Familiestrid

Silje Kristin Eilertsen endte på tredjeplass i fjor. Hun tror det blir vanskelig å følge opp.

– Jeg har vært heldig med sporene, men ikke like heldig med hestene. Å leve opp til pallplasseringen blir vanskelig, men jeg gir meg ikke før løpene er over. Jeg går alltid med friskt mot til løpsdager, og det er ikke bestandig lurt å se på resultatraden til hestene, sier hun.

Om det ikke blir medalje to år på rad, er det i alle fall én konkurranse eldstesøster Eilertsen akter å vinne.

– Jeg skal selvfølgelig slå Josefine i sammendraget. Da Josefine ble klar for NM var hun raskt frempå og sa at hun skal knuse meg, så her blir det en intern krig. I Eilertsen-familien er det en godt utviklet fighterinnstilling. Vi vil alle være best, sier Silje Kristin Eilertsen.

Lillesøster Josefine er førstereis i et norgesmesterskap. Hennes antatt sterkeste kort, I’m On Fire, er strøket i det første av fire NM-løp. Hun blir kompensert med 12 poeng - åtte mindre enn hvis hun hadde startet og vunnet løpet.

– Jeg blir veldig glad på hennes vegne dersom Josefine blir norgesmester, understreker Silje Kristin.

I bakgrunnen bekrefter Josefine at hun tenker på samme måte - selv om rivaliseringen er stor.

Første gang

Tina Lagesen er også debutant i et NM for kvinner. Hun velger ikke å skru forventningene til seg selv i skyene. Hun har sin antatt beste hest i det fjerde og siste løpet.

– Ut fra spor- og hestetrekningen er det nok mest realistisk med en totalplassering midt på treet. Selvsagt har jeg et håp om å vinne, alle vil jo være best, men jeg får være litt realistisk, sier Lagesen.

Louise Vebostad Trudvang deltok i NM også i fjor. Da gikk det skeis. Hun har tro på å slå tilbake fredag.

– Jeg var heldig med trekningen. Sporene er gode og hestene greie. Jeg har ambisjoner om å komme på pallen, og mener det er innen rekkevidde, sier Vebostad Trudvang.

AMBISJONER: Louise Vebostad Trudvang håper på pallen. Foto: øyvind askevold kaarbø
DEBUTANT: Tina Lagesen deltar i sitt første NM for kvinner. Foto: øyvind askevold kaarbø