Det er ordene til Grand-trener Trond Schjølberg. Han framhever utfallet 16.-mai som en meget viktig seier hittil i sesongen.

– For oss dreier jo dette seg om en milepæl. Jeg kan ikke huske sist gang Grand beseiret Medkila i Harstad, sier Schjølberg.

Det skjedde helt tilbake i 2009 da Grand vant 5-3 i en 1.-divisjonskamp.

Han mener at Grand vant fortjent i en kamp hvor de også produserte mest.

– Det er riktig påpekt at vi var effektive. Når det er sagt var også sjansene som vi skåret på store. Så gjorde vi også noen taktiske grep som vi blir belønnet for. Vi visste at Tiffany McCarty er en veldig god fotballspiller. Derfor måtte vi passe litt ekstra på henne. I tillegg synes jeg også at Lotte Fikseth Fossem er en meget god fotballspiller. Derfor kunne vi heller ikke la henne styre og herje for mye på midtbanen, sier Schjølberg.

Han har også tatt andre spillere med Medkila-bakgrunn i kikkerten denne vinteren.

– Vi så på Tatiana Matveeva gjennom prøvespill i februar. Hun er en meget god fotballspiller. Men hun passet ikke inn hos oss, sier Schjølberg.

– Hun er teknisk eminent. Men vi måtte ha en spiller som løper mer. Skulle hun inn i vårt lagmaskineri, så måtte hun løpe i to ganger 45 minutter. Vi kan ikke ha en spiller som skal få lov til å stå i ro. Spillestilen hennes gjorde sitt til at vi valgte å stå over, sier han.