Det sier stafettgeneral Tor-Charles Holmgren før lørdagens stafett i Harstad sentrum. Klubblederen husker fortsatt tilbake i 2015. Da hadde det som i glansdagene var en ellevill folkefest i bygatene et deltaker-dropp på på ti-tolv lag.

– Da var vi alvorlig i tenkeboksen på om vi faktisk skulle gå løs på en ny stafett, erindrer Holmgren om de labre tidene.

– Heldigvis har trendene snudd siden den gangen. Vi registrerte en oppgang på fjorårets påmeldingstall. Også i år ser det positivt ut for vår del, sier Holmgren.

Gjenoppdagelse

For tirsdag ettermiddag - bare timer før påmeldingfristen gikk ut - var det mye gledelig å trekke ut av årets påmeldingslister.

– Vi mener at tendensen er positiv etter å blant annet ha vært aktiv med vår egen promotering på sosiale medier. Klubber som Narvik har meldt seg på med en del lag. Det har ikke skjedd siden vi overtok stafetten tilbake i 2004, sier den entusiastiske friidrettslederen.

Han er i samme åndedrag klar på at det er deltakertallet som vil være styrende for vurderingen om å gå på ny frisk det kommende året.

– Denne pulsen må vi ha. Det kan ikke utvikle seg til å bli et halvveis internarrangement for vår klubb. Det blir feil. Men de tankene er vi ganske langt unna å ha i dag, sier Holmgren.

Revansjesugne

Det har også vært en diskusjon oppe om stafetten burde flyttes til Stangnes Idrettspark. Det sporet følger ikke klubben lenger.

– Vi har fått veldig mange tilbakemeldinger som sier at stafetten hører hjemme i byens gater. Vi har blitt frarådet fra å endre arrangørstedet. Det tar vi absolutt til etterretning.

På årets første utendørstrening tirsdag kveld var det mange som allerede hadde fått opp dampen foran årets store stafettarrangement kommende lørdag. En av dem var blant annet Iver Koppen.

– Hålogalandsstafetten må vi ha med oss på vårparten. Det er jo også spesielt viktig å kunne hente hjem seieren i herreklassen igjen. I år er det igjen vår tur, sier Koppen.

Våren 2016 var det nemlig slutt på hegemoniet som IK Hind har hatt her. Da var Kvæfjord IL vinner av herreklassen.

– Men likevel var det Statoil som presterte den raskeste tida av samtlige lag, skyter Holmgren inn.

AMBISJONER: Iver Koppen er klar for å revansjere at IK Hind ikke hentet hjem fjorårets seier i herreklassen. Foto: Ivar Hjelvik
RASK: Oskar Stattin var en av de som brukte mandagens trening til å vise at toppfarta er godt inne før årets Hålogalandsstafett. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø