Det sier Landsås-trener Eirik Risbøl etter at laget ikke var til å kjenne igjen fra det mildt sagt begredelige 0-9-tapet for Lofoten. Til lokaloppgjøret mot Medkila kom et lag som var revansjesugent, og som vant 1-0.

– Egentlig er jeg ikke overrasket over dette. Jeg visste at laget hadde potensial til å hente hjem seieren. På møtet etter Lofoten-oppgjøret var vi nødt til å ta en prat som blant annet inneholdt en bolk om å hate å tape, sier Risbøl etter den overraskende eieren 16. mai.

Fortjent

Den var av det fortjente slaget.

– Vi kunne vel ha økt ledelsen. Min oppfatning er at seieren var fortjent. Dette er selvfølgelig en lagseier. Vi gikk i krigen og viste vinnervilje, sier Risbøl.

Aleksander Småback skåret kampens eneste mål tre minutter før pause.

Det var en annen spiller som Landsås-treneren mener fortjener heder for oppofrende innsats.

– Kenneth Fredheim synes jeg leverte glitrende. Han tok Medkila-angriper Tobias Borch ut av kampen på en glimrende måte, sier Risbøl.

Han viste også til at laget hadde gjort leksa når det kom til å demme opp for Medkilas angrepsvåpen Marcus Ursin Ingebrigtsen. Han scoret fem mål i cupkampen mellom lagene tidligere i vår. 16. mai måtte han gå målløs av banen.

– Han er divisjonens beste spiller. Derfor kunne vi ikke gi han mye tid og rom. Det gjorde vi heller ikke, kommenterer Risbøl.

Skuffet

Medkila-trener Thomas Bergland var skuffet, men fattet etter at laget gikk på et tap.

– Landsås fortjener litt ære for måten de sto fram. De tok krigen og ville virkelig vinne. Så skal det sies at jeg ikke er fornøyd med vår innsats tirsdag, sier Bergland.

Han mener at kampen ikke er sammenlignbart med tapet for Høken to uker tilbake.

– Da produserte vi sjanse på sjanse, uten å få uttelling. Nå leverte vi derimot en forestilling hvor vi ikke var gode nok, sier Bergland.

Han skjønner også de som setter spørsmålstegn ved Medkilas kandidatur som topplag i divisjonen.

– Vi er nok ikke helt ute av toppkampen. Men vi har allerede nådd grensen for hva vi så for oss å tape av kamper gjennom sesongen, sier den spillende treneren.

Selv måtte han av banen etter tre minutter med en kneskade. Svaret på hvor alvorlig skaden er får Bergland torsdag.

KNOCKOUT: Landsås-spillerne blødde bokstavelig talt for drakten. Michael Mikalsen og Håvard Isaksen gikk i samme duell og skallet i kampens siste minutt da seieren skulle trygges. Begge måtte til sykehus for å lappes sammen. - Et godt bilde på offerviljen, sier trener Eirik Risbøl. Foto: Fredrik Haagensen
MATCHVINNER: Aleksander Småback har spilt for Medkila i to perioder tidligere. 16. mai avgjorde han lokaloppgjøret for Landsås. Foto: Fredrik Haagensen
DUELL: Aleksander Småback utfordrer sin tidligere lagkamerat Stian Reppen Pettersen i 16.-maikampen mellom Landsås og Medkila. Foto: Fredrik Haagensen
TRENERE: Brødrene Eirik Risbøl og Simen Risbøl tok en alvorsprat med Landsås-spillerne etter nimålstapet i forrige serierunde. Laget svarte med å slå Medkila. Foto: Fredrik Haagensen
FORSVARSSPILL: Medkilas forsvarsspillere hadde en noe ulik tilnærming til hvordan Aleksander Småback skulle stoppes. En snudde rumpa til. Den andre kastet seg oppofrende fram. Foto: Fredrik Haagensen