– Vi gjør jo ikke den samme feilen to ganger.

Bryteren av

Tiffany McCarty er nok den kvalitetsspilleren som hun får som merkelapp av de aller fleste som har sett Medkila i måten de spiller på. Men med oppskriften alene på topp, omringet av et forsvar som har skjønt hva denne angriperen står for, er forholdene vanskelig for amerikaneren. Derfor ser det også ut som spydspissen er en flopp etter fire serieomganger. For spissen, som før seriestart skulle være med på å skyte laget opp mot midten av årets toppserie, står uten nettkjenninger. Men det er nok minst like mye som en følge av at spissen ikke får den støtten bakfra som en enslig svale må få på toppnivået i norsk fotball. For i dag sørger Grand Bodø for å blande beksvart tjære i fotballvorspielet før nasjonaldagen. Spissen Anne Marthe Birkeland dunket inn 1-0 på en skarp Grand-kontring etter seks minutter. Åtte minutter senere rager stopper Trine Skjelstad Jensen over for små Medkila-spillere og sender Medkila to mål foran. Medkila er akterutseilt etter ett kvarters spill.

– I dag var på-knappen av før pause. Vi spiller med som individualister. Dette var et kraftig steg tilbake for vår del, sier Fanny Johansson.

– Alt bunner vel ned i at de utnytter sine sjanser, og vi ikke gjør det.

– Svart nasjonaldag

Trener Margunn Haugenes er frustrert over effektiviteten i motstandernes angrepsspill.

– Jeg må se dette på video. Men min følelse er at de er dødelig effektive og kontrer oss i senk. Det klarte vi aldri å svare på, sier trenerne.

– Samtidig sitter jeg med en følelse av at det skal ingenting til for de å score. De er gode, og vi er tilsvarende dårlige. Deretter blir vi jagende. Målene definerer kampen. Det gir oss et utrolig dårlig utgangspunkt. Nivåmessig er det ikke noe spesiell forskjell på lagene. Men vi klarer ikke å svare på deres skåringer.

– Hvordan definerer du innsatsen til de utenlandske spillerne hittil i sesongen?

– Jeg synes generelt at de har vært solide. De varierer selvfølgelig akkurat som de andre spillerne. Men jevnt over er de solide. Tiffany McCarty har ikke skåret ennå, men jammen har hun skapt mye røre. Men hun har selvfølgelig også hatt sine muligheter. I en normalsesong hadde hun kanskje stått med et par-tre skåringer.

Hun kommer også med dårlige nyheter om McCartys tilstand etter at hun hadde en solid bandasje rundt kneet etter kampslutt.

– Hun har trolig strukket noen sener i kneet, så får vi se hvor alvorlig dette er. Vi håper selvfølgelig på at hun er raskt tilbake, mener Haugenes.

Etter fire kamper og ett fattig poeng bokført, erkjenner hun også at Medkila er et bunnlag i divisjonen.

– Det er utvilsomt et faktum. Og det er heller ingen tvil om at vi er nødt til å heve oss om vi ikke skal forbli her nede i sumpen.

1-3-tapet i slaget om Nord-Norge er noe som også vil sette sitt klare preg på Medkila-trenerens nasjonaldagsfeiring-

– Den skal forbigås i svart. Jeg er langt hjemmefra, og har ikke noe forhold til nasjonaldagsfeiring her i byen, og er langt hjemmefra. Denne kampen bidro heller ikke til noe særlig god stemning. Jeg skal pynte meg, så får vi se.

TAP: Anja Rasmussen og Medkila ble bombardert av et kontringssterkt og effektivt Grand-lag. - Vi er nødt til å være påskrudd i 90 minutter, sier Medkilas målskårer. Foto: Ivar Hjelvik