Lokaloppgjøret mellom Skånland og Grovfjord på Evenskjer 16. mai inneholdt det meste bortsett fra gnistrende spill. Riktignok hadde vertene ballen klart mest og trillet den utenfor Grovfjords rekkevidde, men SOIF manglet pondus og effektivitet i avgjørende situasjoner og rotet seg igjen bort i en kamp laget burde ha vunnet.

Grovfjord fornøyde

Joakim Mattson så ut til å bli matchvinner i sin første a-kamp for SOIF i seriespill. Drøye timen var spilt da han fyrte løs og plasserte ballen utenfor Grovfjord-målvaktens rekkevidde til 2-1.

– Vi var kanskje fornøyde på 2-1. I alle fall falt vi nedpå og inviterte Grovfjord inn i kampen. Ellers styrte vi alt som skjedde ute på banen, sier Mattson.

Kvarteret før slutt utlignet Stian Eilertsen etter svakt SOIF-spill i motsatt ende av banen, og Eilertsen hadde også muligheten til å stjele seieren for Grovfjord da han var frempå etter en målvaktsretur fem minutter før slutt.

Også Eilertsen innrømmer at det ville vært et ran.

– Vi var heldige som hadde 1-1 til pause. Jeg tror vi skal si oss fornøyd med poengdeling selv om vi var nær en tredje skåring på slutten, sier Eilertsen.

Før pause sendte Petter Hustad SOIF i føringen i det 34. minutt da han headet ballen i mål bak en feilberegnende Grovfjord-målvakt Karl Harald Brun på bærtur i feltet. Seks minutter senere var SOIF slappe i presset da Even Bjørnå fikk lobbe ballen i mål. Rekkevidden til Odd Erlend Pettersen var ikke stor nok for å nå opp til ballen.

– Marginer imot

Ett mål til hver av lagene etter pause gjør at SOIF er bunnlaget etter fire serierunder, og står med kun to poeng, mens Grovfjord henger med i midtsjiktet slik laget selv spådde før sesongstart.

– Veldig kjedelig at vi ikke har marginer på vår side. Vi burde vunnet både denne kampen og mot Landsås, sier SOIF-spiss Mattson etter sin seriedebut for a-laget.

– For egen del er det deilig å komme i gang med skåring. Jeg vet at jeg har noe å bidra med for å hjelpe SOIF lenger opp på tabellen, sier Mattson.

Det er ikke selvskryt av spilleren som kom inn rett før pause. Med Mattson på tropp fikk SOIF mer kraft foran mål.

Grovfjord-veteran Are Johannessen, som var tilbake på banen 11 år etter at han måtte legge opp grunnet skade, så det samme.

– SOIF er et veldig godt lag med flott spill, men de har litt for like typer. De mangler noen som kan ta duellene og sette et trykk på motstanderen. Får de et par slike forsterkninger vil det være nærmest umulig å ta poeng på Evenskjer for motstandere, sier Johannessen.

Han var selv en meget viktig bidragsyter for at Grovfjord kriget seg inn i kampen og fikk ett poeng. Johannessen hadde løpskraft og arbeidsmoral av høy klasse.

– Men det er uvant for meg å være sliten hele tiden og få krampe etter bare 20 minutter på banen. Jeg må nok trene mer for virkelig å kunne bidra, sier han.

Fornøyd med prestasjonene

SOIF-trener Tor Anders Hustad mener det var divisjonsforskjell på lagene.

– Vi trillet ball i hatt med dem, men det vil seg ikke for oss, sier Hustad.

Han var fornøyd med prestasjonene, særlig i første omgang, uten at det gikk den poengmessige uttellingen SOIF ønsket. Foreløpig tar ikke Hustad tungt at SOIF er sist på tabellen - et hav fra tetkampen som var annonsert.

– Vi er veldig skuffet over utfallet i dette oppgjøret, men det spiller for så vidt liten rolle om vi er sist eller nummer åtte etter fire spilte kamper. Vi må uansett jobbe for å ta poeng, og vi skal bygge videre på det gode spillet.

– Er topp tre fortsatt mulig?

– Det er lenge igjen, men avstanden øker fort om vi fortsetter å ta ett poeng av gangens mens de øvrige topplagene vinner, sier Hustad.

GLEDESBRØL: Stian Eilertsen ropte av glede i sekundene etter utligningen til 2-2. Rett før slutt kunne han avgjort i Grovfjords favør, men ble stoppet av målvakten. Foto: øyvind askevold kaarbø
UTVIST: Erling Eriksen fikk direkte rødt kort på overtid. Foto: øyvind askevold kaarbø