– Til en viss grad forstår jeg rivaliseringen. Vi har også bydueller eller lokaloppgjør i USA som er lignende. For min del er alle oppgjør i Toppserien store kamper, og jeg forbereder meg på samme måte som ellers, sier Quincey.

Har hatt overtaket

Kapteinen vet at de nordnorske duellene er viktige på grunn av prestisjen, men også fordi det tradisjonelt sett ikke er plass til mer enn ett nordnorsk lag i Toppserien. Den beste har rykket opp eller beholdt plassen. Taperen havnet et hakk under.

I 2010 og 2012 spilte Medkila og Grand i 1.-divisjon. Bare Medkila klarte opprykk begge gangene.

I 2014 var begge i Toppserien. Medkila berget seg på bekostning av Grand.

Hittil i sesongen ser det ut til at de nordnorske rivalene må kjempe mot hverandre for å unngå direkte nedrykk. Lagene er nederst på tabellen. Kun målforskjellen, fem minusmål bedre for Medkila, skiller lagene. Igjen kan de innbyrdes oppgjørene bli utslagsgivende.

– Vi må begynne å ta poeng for å kunne hevde oss i ligaen. Med Grand Bodø som motstander vet vi hva som kommer. Vi bør være forberedt. I helga (tapt 1-3 for Lillestrøm, vår anm.) viste vi motstandskraft og evne til å kjempe gjennom hele kampen. Vi må gjenskape disse egenskapene tirsdag, sier Quincey.

Da lagene møttes til treningskamp i vinter stilte begge b-preget. Da vant Grand 4-1. Med a-lagene på banen var Medkila klart best og vant 4-0 noen uker senere. I tellende kamper står Medkila med tre strake seirer og 11-0 i målforskjell, mens det ble uavgjort i begge oppgjør sist gang lagene duellerte i Toppserien.

Får ingenting gratis

Quincey er ikke tilfreds med poengfangsten. Uavgjort i åpningskampen er etterfulgt av tre strake tap for Medkila.

– Det føles aldri bra å tape, og som lag vet vi at vi kan prestere bedre enn som så. Vi er opptatt av å forbedre oss fra uke til uke både ved å konkurrere mot hverandre på trening og mot lagene vi møter. Vi har tro på egne ferdigheter og vet hva vi kan stå for på banen. Det gjelder bare å få det ut på kampdagen, sier kapteinen.

Hun mener det er for tidlig å konkludere etter fire kamper. Resultatene har vært slik skeptikerne fryktet.

– Sesongen er for ung til å se hvordan den vil utvikle seg. Lagene i Toppserien holder et høyt nivå. Ingen seirer vil komme lett, og det gjør ligaen både morsom og interessant. Ingenting verdt å få eller vinne er enkelt. Det krever mye arbeid, lidenskap og vilje til aldri å gi opp, sier Quincey.