Det sier Griffen-spillerne seg fornøyde med. Søndag ettermiddag gikk basketballaget på en 27-poengssmell for Varden i finalen i det nordnorske sluttspillet. Ingen av spillerne henger nevneverdig med hodet.

– Ingen liker å tape, men vi ga alt og gjorde vårt beste. Det var bare ikke mer å hente, sier spillende trener Adam Finstad.

Roser spillerne

Basketballklubben reiste til sluttspillhelga i Tromsø med en tynn tropp på åtte spillere. To av disse har bare vært med på laget i de siste to månedene. I tillegg er ikke spillende trener Finstad tilbake for fullt etter korsbåndoperasjon, mens nøkkelspiller Tore Emil Berset er satt ut av spill etter å ha pådratt seg samme kneskade som treneren.

– Med Tore Emil på banen og meg med for fullt tør jeg påstå at vi skulle hentet hjem finaleseieren. Da ville vi også fått en større rotasjonsmulighet, og på den måten hatt mer krefter til slutt, sier Finstad.

Til pause sto lagene likt med 43 poeng hver. Griffen var fortsatt med i kampen etter tredje periode. Da ledet Varden med 10-12 poeng. I begynnelsen av fjerde periode stakk tromsøværingene fra.

– Vi ga aldri opp og kjempet godt selv om forspranget økte. Det er en god egenskap, som vi tar med oss videre, sier Finstad.

Han roser det urutinerte laget.

– Vi mister kanskje et par av de beste talentene før neste sesong, men jeg gleder meg allerede til å spille videre med ungguttene. Nå får vi opp flere fra ungdomslagene, og de vil utvikle seg ved å få spilletid, sier Finstad.

Vekstmulighet

Griffen tok seg til finalen ved å slå erkerival Narvik 73-67 i semifinalen. Da ble en barriere brutt etter fire strake nederlag i serien for Narvik, som ledes av den mangeårige Harstad Vikings-kapteinen Sanel Gabela.

– Bataljen mot Narvik var så tøff at vi ikke hadde mer energi igjen til å stå løpet ut i finalen, sier Finstad.

Han mener nordnorsk basketball igjen er på fremmarsj etter noen krevende år. Finstad sier klubbene i regionen står samlet for å bygge opp et større miljø. Neste sesong tas det sikte på å arrangere både ei åpningsturnering og et sluttspill utenom seriespill. Sesongen deretter utvides tilbudet ytterligere med ei midtsesongturnering.

–I vinter var det kun med fire lag i seriespill. Vi ser likevel et vekstpotensial. Nå prøver vi å få med Alta, Bodø, Sortland og kanskje Svolvær, samt få veteranlag og andre til å delta på turneringer. Da blir det mer moro å spille fordi vi får flere kamper og et utvidet tilbud, sier Finstad.