Da årets foreløpig siste snøeling lavet ned for en snau uke siden var det ikke mange lokale turneringsarrangører som var høye i hatten. Da så det nemlig ut som om man skulle få store problemer med å få både Landsåsbanen og Medkilabanen snøfri til årets store vårslepp på fotballfronten. Men med mekanisk rydding og godt med vårsol denne uka, kan Steinar Westerås, Hans Richard Larssen og Tom Marthinsen bekrefte at det blir blåst et klarsignal for regionens nest største fotballturnering for barn og ungdom.

– Vi har aldri opplevd å ha slike utfordringer med å få banene klare til turneringsstart. Siden turneringsstarten i 2005 , kan jeg aldri huske at vi har hatt så sein vår ved Landsåsbanen, sier Larssen.

Storturnering

Det hersker heller ikke noen tvil om at en avlysning hadde vært en solid nesestyver, både sportslig og økonomisk.

– Vi er veldig fornøyde med at vi kan avholde årets første fotballturnering ute på grønt kunstgress, sier Westerås.

I 2005 startet Landsås som turneringsarrangør alene. Da kom 40 lag til klubbens turnering. Etter hard jobbing ble Medkila og deres jenteturnering fusjonert inn i fellesskapet i 2015. Da var turneringen også på toppunktet med 126 deltakerlag.

– I år har vi landet greit på 110 lag. Det er en liten nedgang fra i fjor. Det er et fint deltakerantall. Hadde vi vært mer kyniske, kunne vi greit ha puttet inn flere lag her. Men samtidig handler det om å sette turneringskvaliteten høyest, sier Westerås.

Sulten på sesongstart

I tillegg til gode turneringsarrangementer på rekke og rad, er trioen klar på hva som er hovedårsaken til at arrangementet har blitt en regional storturnering, som kun slås på deltakerantallet av Funn Cup i Narvik.

– Tidspunktet er nok en av de aller viktigste grunnene til at turneringen får en god oppslutning år etter år. Veldig mange er sultne på å starte opp utendørssesongen på fotballbanen. På samme tid har begge klubbene etter hvert fått velsmurte arrangementsmaskinerier. Veldig mye handler om en arrangementsmessig totalopplevelse. Viktigheten av å gi deltakerne en god totalopplevelse er alfa og omega. Da vil også deltakerne komme igjen, sier Marthinsen.

OPPLEVELSE: - For oss er det viktig at lagene reiser hjem fra Harstad med en god opplevelse. Det er viktigere for oss enn at kampprogrammet skal stappes med flest mulig lag, sier trioen. Foto: Ivar Hjelvik