- Vi produserte ikke mye selv om vi hadde ballen stort sett gjennom hele kampen. Sortland spilte en god forsvarskamp. Jeg syns likevel vi hadde muligheter nok til å skape sjanser, og for så vidt også sjanser som gjorde at vi burde avgjort kampen i vår favør, sier Nilsen etter 0-1 for Sortland onsdag kveld.

I andre ekstraomgang gjorde Nilsen et offensivt trekk for å prøve å bryte ned Sortland. Midtstopper Oskar Alvereng ble sendt fram. Kanskje ble det utslagsgivende for utfallet. Alvereng var savnet bak da Sortland skyflet ballen langt fram og Karl Christian Karlsen parkerte Sher Day Htoo i løpeduell før han vippet ballen over målvakten og inn i nettmaskene.

- Vi presset og presset. Da blir det gjerne slik at enten får vi det målet vi trenger, eller det kommer en kontring imot og baklengs. Så skjedde det siste, sier Nilsen.

- Vi stordominerte motstanderen. Spillerne fulgte kampplanen og sto på til krampa tok dem. Kan hende vurde vi lagt oss litt bakpå og latt Sortland få litt mer initiativ slik at vi selv kunne få overganger og kontringer, men det er lett å si etterpå når vi vet utfallet.

HIL-treneren mener spillerne samlet leverte en god lagprestasjon.

- Vi spilte ganske bra fotball, men må nok jobbe mer med å spille mot lag som legger seg så lave i banen. Vi må finne ei løsning for hvordan vi skal få utnyttet overtaket bedre. At vi ikke får mer ut av det er et ansvar jeg som trener er nødt til å ta, sier Nilsen.

Han spår at HIL slår kraftig tilbake allerede mandag i seriekamp mot Tromsø 2.

- I fotball kommer heldigvis den neste kampen ganske kjapt. Vi har muligheten til å revansjere oss om få dager. Jeg er sikker på at guttene både er sugne på å avgjøre mot Tromsø 2, men også fortsatt dominere slik vi skal gjøre på hjemmebane, sier HIL-treneren.