HIL tapte 0-1 for Sortland på Harstad stadion etter ekstraomganger onsdag kveld. Avgjørelsen falt syv minutter før slutt. Sortland spilte ballen bak HILs forsvar. Karl Christian Bakke spurtet forbi en noe uoppmerksom Sher Day Htoo, og skåret sikkert alene med målvakten.

Kampen ble lik spådommen til Sortlands kaptein på forhånd. Gjestene forsvarte seg godt og ventet på overganger. HIL styrte spillet før pause, og ballinnehavet var stort for hjemmelaget, som ikke kom til sjanser.

Reddet på strek

Sortland skapte kampens første store sjanse på dødball etter kvarteret av andre omgang. HIL slapp med skrekken. To reaksjonsredninger av Sulejman Sulejmanovic, den siste med rumpa liggende på målstreken, berget HIL.

HIL fortsatte å bruke mange berøringer og transporterte ballen, mens Sortland var langt mer direkte i sitt angrepsspill. Kampen jevnet seg ut, men det lå i lufta uttelling for gjestene på hjørnespark eller frispark i gode posisjoner. Karl Christian Karlsen fikk stå merkelig alene midt foran mål ti minutter før slutt, men blåste kula over.

HIL fikk en siste sjanse i ordinær tid. Birk Berg-Johansen vendte på 16-meteren og kom til skudd, men fyrte med løskrutt og målvakten reddet enkelt.

Flipperspill

I andre ekstraomgang skjedde lite før Karlsen vant løpeduellen med Day Htoo og skåret. HIL maktet ikke skapte flere sjanser. Nederlaget ble forverret av Knut-Jørgen Evensens utvisning. Backen hadde allerede et gult kort da han kjeftet på dommeren. Dermed røk også han ut.

Sortland hadde to avslutninger fra kloss hold i løpet av sekunder ved timen spilt. Sulejman Sulejmanovic reddet begge, den siste sprellende inne ved egen målstrek. Gjestene var slik sett nærmest å avgjøre også i ordinær spilletid. Foto: øyvind askevold kaarbø