Spådommen kommer fra Sortlands kaptein Marius Jørgensen, som er velkjent med vertene etter å ha spilt 42 kamper for HIL i 2013 og 2014. Onsdag kveld er det første runde i norgesmesterskapet. Da vender Jørgensen tilbake til stadion for å møte HIL for første gang i offisiell kamp etter at han vendte hjem til moderklubben.

– Ingen stor forskjell

– Jeg hadde to fine sesonger i Harstad. Derfor blir denne kampen ekstra spesiell for min del. Jeg gleder meg, og tror det blir jevnt og spennende på banen, sier Jørgensen.

I fire sesonger har det vært divisjonsforskjell mellom lagene. Den tror Jørgensen har utjevnet seg, ikke bare fordi lagene igjen skal møtes i 3.-divisjon slik de sist gang gjorde i 2012.

– I utgangspunktet tror jeg ikke det var spillemessig divisjonsforskjell i fjor da HIL var i 2.-divisjon og vi ett hakk under. Siden den gang har HIL mistet Marcus Ursin Ingebrigtsen og flere andre gode spillere. Jeg kjenner HIL som et spillende lag, med farlige spisser i Gabriel Andersen og Birk Berg-Johansen. Skal vi slå HIL ut av cupen, må vi være 100 prosent påskrudd, lojale og ta krigen. Da skal HIL få det vanskelig, sier Sortland-kapteinen.

– Hva blir utslagsgivende?

– Det vil ha mye å si hvem som får det første målet. Vi er veldig bra defensivt, noe vi har fått bekreftet i seriespillet (1-0 over Senja borte og 2–1 over Skjervøy hjemme, vår anm.). Mulighetene våre er gode om vi gjennomfører denne cupkampen like bra, sier Jørgensen.

Han har vært ønsket tilbake av HIL siden forlot etter 2014-sesongen. Da hadde han pendlet hele høstsesongen mellom Sortland og Harstad.

– Interessen er hyggelig, og jeg utelukker ikke å spille for Harstad igjen etter de gode årene i klubben. Det er ikke sportslige grunner til at jeg valgte å gå tilbake til Sortland, det handlet om jobb og familie, og jeg har vært i tenkeboksen når HIL har tatt kontakt, innrømmer han.

– Har et høyere nivå

HIL-trener Torkild Nilsen vurderer noen endringer i laget som startet i 3-0-seieren over Alta 2 lørdag.

– Vi har mange spillere som er i form og konkurrerer om de samme plassene. Det er også ei slitasjevurdering med tanke på tett kampprogram, men det kan være at vi stiller med de samme 11 fra start, sier han.

Han karakteriserer Sortland som et stabilt fotballag med god organisering, trøkk og tæl.

– De har kanskje ikke enkeltspillere som utpreger seg, men er samkjørte. Vi tror at HIL har et høyere nivå inne, men det gjenstår å se. Får vi ut vårt potensial bør det holde til sier, mener Nilsen.

SELVTILLIT: HIL-trener Torkild Nilsen mener hans lag er best. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø