– Pappa trumfet gjennom at vi skulle stille, og da ble det slik. Det blir nok tøft, men vi skal også ha det artig, sier yngstebror Andreas.

– Sporty

Far Mikal Nilsen (65), som antakelig er den sprekeste og mest veltrente i familien, sier tanken var å få sønnene i gang med aktivitet. Harstadkarusellen er et lavterskeltilbud, og Nilsen mener den passer utmerket for dem som ønsker å komme seg i form.

– Det er lett å bli med på draget når bølingen går. Jeg håper det ikke blir en vond opplevelse; at de kan komme til mål og fortsatt ha lyst til å delta på de øvrige løpene i karusellen, sier han.

Mikal, Morten og Andreas løp ei mil mandag kveld. Terje nøyde seg med fem kilometer, og hadde som mål at verken brødrene eller faren skulle kommer først til mål av familiemedlemmene. Det klarte han med god margin.

– Det artigste er at jeg klarte å løpe hele veien, sier Terje med et stort smil etter målpassering.

– Alle kan gjennomføre

– Jeg er nok den som fikk den største utfordringen. Ikke er jeg topptrent, ja, jeg vil vel si at jeg ikke er trent i det hele tatt. Dette er en start, sier Terje.

De har alle bakgrunn fra langrenn og fotball. Eldstebror Morten stilte i et løp for første gang siden han gikk skirenn for 30 år siden.

– Jeg har vært en relativt stor mann. Nå som kiloene er begynt å rase av kroppen var det på sin plass å prøve, sier Morten.

Harstadkarusellen, som består av totalt 11 løp, er definitivt ikke bare for topptrente idrettsutøvere. Mandag var det flere deltakere som gikk fra start til mål.

– Karusellen er for alle. Nettopp derfor er den så bra. Oppslutningen viser at denne type tilbud er ønsket, sier Andreas.

Også velkjente idrettsnavn var til start. Langrennsløper Håkon Mikalsen vant 10-kilometeren.

– Jeg skulle ta det som ei lett treningsøkt, men konkurranseinstinktet ble vekket, sa Mikalsen etter målgang på tiden 34.57 minutter.

Fotballspiller Stian Eilertsen var raskest på 5-kilometeren med tiden 18.58 minutter.

– Jeg må få litt fart i kroppen til fotballsesongen, sier Grovfjord-spilleren om hvorfor han benyttet mandagskvelden til gateløp.

MÅLSETTING: Terje Bremseth Nilsen klarte å holde unna. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
FØRST: Stian Eilertsen var den første over målstreken. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
VINNER: Håkon Mikalsen (t.v.) var raskest på den lengste distansen fulgt av Torstein Svendsen (i midten) og Erik Fossen Nilsen (t.h.). Foto: Øyvind Askevold Kaarbø