– Blåbyhallen skal bli vårt fort, hvor det skal bli veldig vanskelig å hente poeng også denne sesongen. Guttene vet hva som kreves for å få det til, sa Sortland-trener Steve Edvardsen til VOL før lørdagens kamp mot Skjervøy – og la til at humør og motivasjon i spillergruppa er på topp etter mandagens serier mot Senja på bortebane.

Lørdag venter nok en ny og ukjent motstander fra Troms, som i fjor endte på fjerdeplass i 3. divisjon avdeling 12, og beholdt dermed plassen med et nødskrik, to poeng foran Kirkenes, som rykket ned. I serieåpningen spilte de 0-0 mot favorittene i Fløya. Klarer de å hente poeng mot et heltent Sortland lørdag?

VOL følger kampen live i denne saken. Med oss, som kommentator for dagen, har vi Stefan Håheim Jensen, Sortland-spiller som for øyeblikket er ute med skade.

ANDRE OMGANG:

Kampen er slutt: Sortland vinner 2-1 i en kamp som er preget av masse dueller - det blir en skikkelig knokkelkamp. Ballen er nesten mer i lufta enn den er på bakken. Sortland har vært veldig flinke til å plukke andreballer - og har klart å etablere et litt større press enn gjestene fra Troms.

* På benken til Skjervøy sitter tidligere Sortland-spiller Martin Haslevang - som forøvrig fyller 21 år i dag. Gratulerer!

87. MIN: Spillerbytte for Sortland. Erlend Farstad går ut etter smellen i duell, inn kommer Michael Elias.

84. MIN: Farstad i duell med Skjervøys keeper, førstnevnte får seg en skikkelig smell. Begge er på beina igjen.

82. MIN: Taktikeren Steve Edvardsen gjør et spillerbytte. Ut med Frank Poulsen, inn med sandnesværingen Erik Burchardt.

81. MIN: Isak Svendsen fører ballen på Skjervøys banehalvdsel, videre til Farstad som avslutter til side for mål.

78. MIN: Corner til Skjervøy som ender med klabb og babb rundt 5-meteren. Blir til slutt klarert av Tage Ellingsen.

* Publikum roper etter Stefan Jensen

76. MIN: Sortland med en hurtig overgang som Erlend Farstad avslutter. Keeper avverger til corner.

73. MIN: Ingen spesielt store sjangser å melde til noen av lagene. Bølger mye frem og tilbake. Men Sortland har et lite initiativ på kampen.

66. MIN: Kampen bølger fortsatt mye frem og tilbake, men Sortland har klart å etablere et lite press på Skjervøy. Ender med avslutning av Marius Jørgensen like til side for mål.

58. MIN: Skjervøys Steve Thomassen får gult kort for å felle Marius Jørgensen. Noen minutter etter får Sortlands Bjørn Skog også gult kort for en hard takling.

54. MIN: 2-1! Frank Poulsen setter straffen litt til høyre for keeper, men er med på notene. Karl Christian er på returen og setter den i mål.

53. MIN: STRAFFESPARK! Frispark slås fra Marius Jørgensen fra midtsirkelen, Toms Mezs rives ned innefor 16-meteren. STRAFFE TIL SORTLAND!

50. MIN: Frode Andorsen sliter tydelig med beina, og blir byttet ut med Arild Stoltz.

49. MIN: Gult kort til Skjerverøys Steffen Larsen for takling av Frank Poulsen bakfra. Frispark tett utenfor 16-meteren. Per Eirik blåser den tett over mål.

46: MIN: I pausen har Sortland gjort ett spillerbytte - Ingar Nicolaysen har gått ut - Karl Christian Bakkan Karlsen har kommet inn.

45. MIN: Da er vi i gang med andre omgang i Blåbyhallen.

FØRSTE OMGANG:

PAUSE: Skjervøy har en tydelig kampplan om å slå opp på deres to høye spisser, og plukke opp andreballene. Der har imidlertid Sortland vært meget bra, og har fått plukket opp de fleste av disse. Men kampen bølger veldig mye frem og tilbake - så noe klart press har det ikke vært fra noen av lagene.

45. MIN: Skjervøys kaptein Reidar Waage feller Sortlands Isak Svendsen i en overgang, og får gult kort.

38. MIN: Sortland etablerer et press over Skjervøy, står høyt og vinner mange dueller på midten.

33. MIN: Skjervøy har to store spisser - som vinner mye i lufta. Tydelig oppspillspunkt for Skjervøy.

27. MIN: 1-1! Erlend Farstad legger ballen elegant inn foran mål, og Frank Poulsen sørger for å plassere den bak Skjervøys keeper. Nydelig scoring av Sortland.

23. MIN: Gult kort til Sortlands Tage Ellingsen.

20. MIN: 0-1! Skjervøys Alexander Kvikne setter ballen i mål, og gjestene går opp i ledelsen. - Opp med hodet gutta, roper Sortlands Frank Poulsen.

VOL sliter litt med teknikken, men jobber med å rette opp i saken.

* Fra speakerbua opplyses det at det kun er tre lag som står med tre poeng etter første serierunde - Sortland, Mjølner og Skedsmo.

* 300 tilskuere er på plass i Blåbyhallen for å få med seg kampen.

13.00: Kampen er nå i gang. De første minuttene er jevnspilte, med mye frem og tilbake og sjanser begge veier.