Spillende Medkila-trener Thomas Bergland var i det spøkefulle hjørnet etter 1-0-seieren over Morild i serieåpningen i 4.-divisjon.

– Nå sier jeg ikke at vi skal vinne serien, men det er en god egenskap å kunne vinne kamper også på en middels dag. Slik sett er sammenligningen grei, sier Bergland og smiler.

Forsvarte ledelsen

Bergland ble selv matchvinner. Han beregnet løpet perfekt da Tobias Borch raidet høyresiden og serverte ballen på bakre stolpe. Bergland nikket ballen i mål.

For dem som husker tilbake til jubelsesongen i 2013 var det en slags reprise. Da hadde Bergland en egen evne til å dukke opp og avgjøre kamper.

– Men da vi rykket opp pleide jeg å skåre målene på overtid. Jeg burde kanskje drøyd litt lenger, humrer han.

Målet kom etter nøyaktig 41 minutter og 22 sekunder, og Medkila ledet fortjent til pause. Vertene ga fra seg kommandoen etter sidebyttet, og det handlet mest om å forsvare ledelsen i andre omgang. Det klarte Medkila så vidt.

– Jeg vet ikke hvorfor kampbildet endret seg. På og av-knappen i fotball er vanskelig å kontrollere. Ingenting skjedde av det vi var enige om å gjøre da vi gikk ut av garderoben til andre omgang. Første omgang var heller ikke mer enn ok. Medkila har mye å gå på, sier Bergland.

Generasjonsskifte

Morild vant 4.-divisjon suverent i fjor. Rett før sesongstart er det gjort endringer i spillerstallen, og spillere er sendt på dør grunnet manglende holdninger og lavt treningsoppmøte, bekrefter trener Arne Olav Berg. Han sier ikke Morild kan klare å gjenta 2016-sesongen.

– Vi kommer ikke til å følge opp resultatene fra i fjor da vi kunne vinne 10-0 i kamper og skåret 131 mål til sammen. Vi har likevel en god nok stall til å kjempe i toppen, sier Berg.

– Vi kom hit med et ungt mannskap og var usikre. Medkila kjørte første omgang. Vi hadde fire overganger, som kunne gitt uttelling, men Medkila styrte spillet. I andre omgang ga de bort initiativet og vi tok over fullstendig. Da kunne det gjerne endt 1-1. Med tanke på at vi er inne i et generasjonsskifte, og dessuten manglet noen spillere, skal vi si oss fornøyde med prestasjonen, sier Berg.