Serberen viste gang på gang fram eminent teknikk da han for første gang spilte seriekamp på Harstad stadion. HIL vant 3-0 over Altas rekruttlag i 3.-divisjonsoppgjøret lørdag. Kosutic skåret to av målene.

Spesielt det første, i det 14. minutt, var av høy klasse. Kosutic tok imot ballen 35 meter fra mål før driblet av Altas midtbane og avanserte inn i feltet. En kjapp vending og vips var tre forsvarsspillere ute av balanse. Skuddet kom kjapt i korthjørnet - og målvakten ble tatt på feil fot og rakk ikke ned til venstre.

– Fantastisk spiller

– Jeg fikk ballen og tok den med meg fremover. Jeg skjøt da jeg så at målvakten hadde tyngden på feil fot. Det var ikke noe spesielt med den, sier Kosutic beskjedent.

Sander Finjord Ringberg syns derimot både målet og prestasjonene til Kosutic er spesielle.

– Han utfører magi, sier Finjord Ringberg.

I fjor spilte han i den såkalte tierrollen rett bak midtspissen. Den plassen tilhører nå Kosutic.

– Det har jeg ingenting imot. Nikica er en fantastisk spiller, som hører hjemme der. Jeg spiller mer enn gjerne på kant, og får jo veldig god hjelp slik Nikica styrer spillet og fordeler ballen, sier Finjord Ringberg.

– Jo da, litt magi var det kanskje ved 1-0-målet. Jeg hadde en god følelse, sier Kosutic når han får høre uttalelsene fra lagkameraten.

– Det viktigste er uansett at vi kom godt i gang på hjemmebane og vant vår første kamp for sesongen, sier Kosutic.

Ferdigskåret

Alta 2 var ingen målestokk. Gjestene hang ikke med så lenge HIL spilte ball og var på farta.

Finjord Ringberg la på til 2-0 før halvtimen var spilt.

– Jeg skal ikke ta stor ære for den. Jobben ble gjort av Knut-Jørgen på kanten til og med innlegget. Det var bare å styre inn fra kloss hold, sier Finjord Ringberg.

HIL skapte flere store målsjanser før pause, men en kombinasjon av marginer, presisjon og udyktighet gjorde at stillingen sto seg til pause. Gjestene hadde bare én mulighet. Til gjengjeld var den stor. Et skudd duppet ned på oversiden av tverrliggeren midtveis i omgangen.

– Trygg på meg selv

Kampen ble definitivt avgjort da en Alta-forsvarer midtveis i andre omgang ikke så noen annen utvei enn å legge Kosutic i bakken. Forseelsen skjedde rett på utsiden av 16-meteren, men ble dømt til straffespark.

Den tok Kosutic selv, og skåret sikkert. I serieåpningen misbrukte han en straffe.

– Jeg er trygg på meg selv og visste at jeg kom til å skåre. Bommen sist tenkte jeg ikke på. Det var også avtalt på forhånd at jeg skulle ta eventuelle straffer, sier tomålsskåreren.

– Om fellingen skjedde innenfor eller utenfor vet jeg ikke. Assistentdommeren var veldig sikker i sin sak, kommenterer Kosutic.

FEIRING: Sander Finjord Ringberg skåret på pasning fra Knut-Jørgen Evensen, og klasket brystkassene mot hverandre i målfeiringen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø