I fjor viste han virkelig klasse da han fungerte meget godt som spiller for et lag som leverte en glimrende høstsesong i 4.-divisjon. Med seier mot Mjølner 2 i siste kamp sikret laget fra Seljestad en kruttsterk bronsemedalje etter en middels god vårsesong. En god del av æren for dette skal Thomas Mikalsen ha. Fra sin midtbaneposisjon serverte han den ene lekre pasningen etter den andre til lagkamerater som fikk æren av å sette ballen i nota.

– De målgivende pasningene er viktigst for meg. Jeg setter det før å score selv, sier Mikalsen, etter at han i fjor noterte seg for 20 målgivende pasninger.

Kollektivet er sterkt

24-åringen fra Seljestad tror på at det skal være mulig for klubbens a-lag å levere en ny god sesong med mye av det samme mannskapet som i fjor.

– Jeg mener at vi skal være gode nok til å befinne oss på øvre halvdel i årets 4.-divisjon. Vi har kanskje ikke de store stjernene på laget. Men vi har et veldig godt kollektiv som kjenner hverandre godt og har fått jobbe over tid. Derfor tror jeg at kollektivet vil dra lasset sammen til en divisjon som er tøffere enn i fjor, sier midtbanedynamoen.

– Hva tenker du om din egen fremtid innenfor fotballen?

– Fotball betyr absolutt mye for meg. Jeg er jo spent på sesongen som kommer, og hvordan man takler å møte på enda bedre spillere. Går det greit, så hadde det alltid vært fint å en gang kunne prøve seg på et enda høyere nivå, mener Mikalsen.

Nå understreker han at det er moderklubben som har det

hele og fulle fokuset. Siste treningskamp ble gjennomført onsdag kveld. Det endte med 2-2 mot motstander Kvæfjord. Nå er Mikalsen klar for å starte årets sesong i 4.-divisjon.

– Det blir godt å endelig komme i gang med tellende kamper.

Søndag er det bortekamp mot Skånland på Harstad stadion.

– Jeg har absolutt troen på at vi skal være i stand til å skrape sammen en trepoenger.

– Endelig tilbake

Trener Eirik Risbøl deler sin elevs spenning foran årets sesong.

– Vi har kanskje slitt litt i enkelte treningskamper denne sesongen. Men når vi står klar på Evenskjer kunstgress kommende lørdag, skal vi være klar for seriestart. Skånland skal ikke få slippe til mye, lover Risbøl.

Når han får spørsmål om hvilke spillere som rangeres som sentrale spillere, så får han problemer.

– Det er jo egentlig et spørsmål om hvor mange du vil ha oppramset. For det er mange spillere som tilfører laget viktige ferdigheter. Derfor står jeg over å nevne noen. Jeg vil heller trekke fram kollektivet og kontinuiteten i laget, mener Risbøl.

Treneren legger også vekt på å trekke fram en rekke spennende unggutter som har tatt steget fra den aldersbestemte fotballen til å bli fullverdige seniorspillere.

– De unge spillerne tar til stadighet solide steg fremover. Å se deres utvikling er spennende. De mange unge spillerne vil også få sjanser fremover. Seks guttespillere har fått muligheten i vinterens treningskamper. Og sjansene vil også dukke opp når det er alvor. Å kunne få opp et slikt generasjonsskifte er bra både for a-laget og for klubben, mener Risbøl.

SPENT: Eirik Risbøl fremhever kollektivet i Landsås som det laget er aller sterkest på i 2017.