– Jeg var veldig skuffet over situasjonen, men vi får det ikke alltid slik vi vil her i livet. Da laget spilte sist kunne jeg bare krysse fingrene. Om jeg får sjansen denne gang er et spørsmål som må stilles til treneren. Fra mitt ståsted kan jeg forsikre om at jeg gleder meg til å spille en seriekamp, og jeg kan nesten ikke vente på å komme skikkelig i gang, sier Zaborowski.

Loves spilletid

Hvem de utvalgte til å starte i årets første hjemmekamp blir ikke offentliggjort før spillermøtet klokka 11 lørdag. Trener Torkild Nilsen vil ikke lette på sløret før spillerne får uttaket.

– Han er aktuell for å starte, og kommer til å spille i løpet av kampen, sier Nilsen.

Treneren har også tilgjengelig den slovenske stopperen Alan Hocevar, som var ute av kamptroppen 2. påskedag grunnet skade.

– Vi har to flere alternativer å velge i enn sist. Det trenger vi på grunn av et tett kampprogram i tiden fremover.

– Rafal spilte mye i treningskampene. Vi vet godt hva vi får med han på banen. Samtidig presterte begge kantspillerne (Sander Finjord Ringberg og Birk Berg-Johansen, vår anm.) bra sist. I trenerteamet har vi en idé om hvordan vi går på banen mot Alta 2, men detaljene får vi ta innad i laget først, sier Nilsen.

– Må vinne

– Får jeg spille skal jeg gjøre mitt beste for å hjelpe laget til tre poeng. Til publikum kan jeg love seier, og at vi skal spille attraktiv fotball, sier Zaborowski.

HIL innledet sesongen med 0-0 mot Skjetten, som er lite betrodd av oddssettere. Nå kommer en annet nederlagsdømt motstander til Harstad.

– Vi vet hva Alta 2 står for. Det er et ungt og hardtarbeidende lag. De har gode tekniske ferdigheter. Altas utfordring er mangelen på rutine, som hos flere av ungguttene i vår stall.

– Dette er en kamp vi må vinne hvis vi skal gjøre alvor av målet om å hevde oss i toppen av tabellen, sier Nilsen.

Nyemah Brownell er den eneste som ikke er aktuell av dem som var på banen mot Skjetten. Han er opptatt med militærøvelse, ifølge Nilsen.