Det sier årets spillende trener Thomas Bergland. I fjor hadde han fullt fokus på egen spillerkarriere da han bekledde backposisjonen hos HIL i 2.-divisjon. Men da tilbudet kom om å ta over årets Medkila-lag, var han klar på at dette var en utfordring som han hadde lyst på.

– Jeg gikk til HIL for å bevise for meg selv at jeg kunne spille fotball fast på 2.-divisjonsnivået. Det følte jeg at jeg lyktes med. Samtidig klarte jeg ikke å holde meg skadefri over tid i en fotballhverdag som besto av såpass mye trening. Derfor ble min vurdering at jeg valgte å ta et steg ned til et nivå hvor det ikke er nødvendig med så mye trening. Men jeg lot meg også trigge av trenerjobben, sier Bergland.

Sterkt mannskap

Det gikk ikke lange tida i trenerstolen før det begynte å lukte fugl av spillerstallen til årets Medkila-mannskap. Sigurd Madsen meldte ifra om at han tok overgang til klubben fra Skånland. Tilbakekomst ble det også på Stian Johansen, som meldte seg til tjeneste for klubben etter halvannet års pause. Vennegjengen, som hadde sin aldersbestemte karriere i klubben, ble mer eller mindre da også Stian Reppen Pettersen sa ja til å spille for klubben. Likevel var utvilsomt den største bomben at HIL-spilleren Marcus Ursin Ingebrigtsen valgte å ta et nivåmessig steg ned ved å spille for Medkila.

– Etter min mening er han byens suverent beste fotballspiller. At det ble støy rundt hans overgang til Medkila er kanskje ikke så rart. Men til sjuende og sist koker det jo ned til at ingen andre enn Marcus selv bestemmer om - og hvor han skal spille fotball. Og han har utvilsomt kommet inn i spillergruppa med impulser fra et høyere nivå. Han blir naturlig nok ei kjempeforsterkning.

Bort fra taperkulturen

Gjennom vinteren har likevel den spillende Medkila-treneren sett en tendens som han mener henger ved ungguttene fra fjorårssesongen.

– Det er farlig å bli vant til en hverdag der man er vant til å tape kamper. Det kan fort forplante seg også i treningshverdagen. At det plutselig er greit å tape på trening er noe som vi har brukt betydelige ressurser på å snu. For slik skal det ikke være. Man skal hate å tape. Og alle skal bære dette lasset. I en knalltøff 4.-divisjonssesong er vi avhengige av at alle må bistå, sier Bergland.

– Kan vinne mot alle

Fra styrehold er det uttalt at klubben skal kjempe på den øverste halvdelen av tabellen under årets sesong. Selv har treneren litt mer hårete ambisjoner enn som så.

– På sitt beste har laget kapasitet til å vinne mot samtlige lag i divisjonen. Det er knyttet litt forventninger opp imot hva Marcus kan levere på topp. Likevel kan han ikke være et helt lag alene. Han må gis gode arbeidsforhold på topp. Så er det heller ikke til å stikke under en stol at vi er ganske så avhengige av nøkkelspillere. Derfor vil skader og suspensjoner i perioder kunne være et spøkelse for oss, mener Bergland.

Den første testen på hvor man kommer til å havne i årets serie får laget i lørdagens kamp. Da skal Medkila opp imot et Morild-lag som mange forventer skal være med å kjempe om seriemesterskapet i divisjonen hele veien i år.

– Det er med på å sette årets standard. Jeg tror at toppkampen i divisjonen vil stå mellom Melbo, Morild, Leknes og Lofoten, sier treneren før han fortsetter resonnementet:

– Og oss!

VIKTIG: Marcus Ursin Ingebrigtsen vil få en sentral rolle på topp hos Medkila under årets sesong. Foto: Ivar Hjelvik