Hege Christensen er den ene av 4.-divisjonslagets trenere. Hun er temmelig sikker på minst to ting: Konkurransen i år er tøffere enn i fjor da Grovfjord endte på sjetteplass. Og Grovfjord er bedre rustet enn den gang.

– Vi har en så god tropp at vi til enhver kamp bør ha et lag som skal plage motstanderen. Jeg syns vi står bedre rustet enn på samme tid for ett år siden, men vi er fortsatt ikke et lag som kan kjempe i toppsjiktet på grunn av mangel på felles treninger, sier Christensen.

Forsiktig optimisme

Grovfjord-spillerne er som vanlig spredt for alle vinder mellom kampene. Bostedsadresser er Narvik, Bjerkvik, Grovfjord, Skånland, Tennevoll, Tromsø og Bodø.

– Selv om de fleste trener med andre lag eller for seg selv, mangler vi lagtrening, sier treneren. Uansett gleder vi oss til å komme i gang til helga. Jeg har tro på gutta og tror vi står overfor en spennende sesong, sier Christensen.

Hun vil likevel ikke legge lista for høyt.

– Vi har ambisjoner om å holde plassen i 4.-divisjon, og vil mer enn gjerne komme på midten av tabellen.

Klubben og bygdas eget nettsted, grovfjord.net, tipper laget like over bunnsjiktet på niendeplass.

– Det får skribenten stå for. Kanskje er det like greit ikke å være for optimistisk, så blir ikke nedturen for stor og det kan i stedet ende med en positiv overraskelse, sier Christensen.

Seks på rad borte

Tradisjon tro innleder Grovfjord på bortebane, og skal ha hele seks på rad på reise før første hjemmekamp. Første tur går til Bleik for å møte Høken lørdag. Sist lagene møttes vant Grovfjord 7-2.

– Samtidig klarte vi ikke mer enn 1-1 på bortebane i fjor. Det er på ingen måte en såkalt hentetur. Det kreves en beinhard jobb for å ta poeng hjem. Desto artigere blir det om vi lykkes, sier treneren, som mangler tre nøkkelspillere i første runde.

SISTE: Kampen er utsatt til 13. mai grunnet baneforholdene på Bleik.

FORTSETTER: Hege Christensen er trener for tredje sesong på rad for Grovfjord, og tror laget er sterkere enn tidligere i hennes trenertid. Foto: øyvind askevold kaarbø