De to ivrige Skånland-klatrerne gleder seg stort til å få muligheten til å konkurrere imot Norges aller beste klatrere i klasse yngre junior. Det er de begge klare for å møte på de aller beste norske juniorklatrerne i landet.

– Dette blir spennende. Klatring er jo utrolig gøy da. Men jeg stresser ikke med plasseringene. Jeg er med for å prøve ut nivået, sier norgescup-debutanten Anja.

– Vil bli norgesmester

For i familien er det lillesøster Frida som nok er den aller ivrigste til å komme seg i klatreveggen for å trene.

– Jeg har jo en drøm om å bli norgesmester en dag. Derfor er jeg klar over at veien fram dit nok vil være lang. Mye trening må gjennomføres før man er klar for å ta et slikt steg, mener Frida.

For hennes del er det ikke første gang hun oppsøker norgescup-konkurranser for å konkurrere mot landets beste klatrere.

– Jeg var med under stevnet i Bergen tidligere i år. Da ble jeg nummer ni av 19 deltakere i klassen. Og siden det er slik at de åtte beste går videre til finalen, så er jo en finaleplass i helga noe som er et klart og naturlig mål for meg, sier 13-åringen som onsdag trente i klatreveggen i Hålogalandshallen.

To kvalik-ruter

Leder i Evenskjer Klatreklubb, Øyvind Karlsen, er også faren til de to unge klatrerne som tar turen til Lillehammer for å klatre. Han er godt fornøyd med at klubben har utøvere som prøver seg på det øverste nasjonale nivået.

– Vi sender våre beste klatrere for å prøve seg her. Det er vi spente på. De møter på de beste klatrerne i landet, og vi er spente på hva de kan utrette her. Vi vet jo at de norske klubbene sender sine aller beste klatrere til dette stevnet, mener Karlsen.

Søstrene er to av tre klatrere fra klubben som man tenker å matche på nasjonalt nivå. Tredjemann Johannes Simonsen har et ufrivillig opphold fra klatringen siden han brakk foten under fjorårets Polarcup i Harstad.

– Skal man hevde seg i klatreveggen på nasjonalt nivå, er det viktig å venne seg til å konkurrere på et tidlig tidspunkt, sier Karlsen.