Den polske kantspilleren fikk ikke være med til Oslo og serieåpningen mot Skjetten mandag. Det handler verken om ferdigheter eller sommel med overgangspapirer hos HIL og Norges Fotballforbund, understreker HILs sportslige leder Dag-Jøran Olsen.

Har brukt lang tid

– Dessverre er det treghet i det polske fotballforbundet som gjør at Rafal ufrivillig måtte stå over. Han ønsket så gjerne å bidra, men det er ingen grunn til å spekulere i om utfallet ville vært annerledes med Rafal på banen. Vi hadde gode kantspillere mot Skjetten, sier Olsen.

HIL spilte uavgjort 0-0 mandag.

Fra norsk hold ble alt av papirer klargjort i god tid før påske. Ifølge Olsen har forbundet i Zaborowskis hjemland hatt god tid på seg fra arbeidskontraktene og øvrige formaliteter var i orden 5. april.

– Så vidt vi vet er det flere polakker enn Rafal som må vente på å bli spilleklare. Norges Fotballforbund ventet i det lengste onsdag før påske på klarsignaler. De kom aldri, sier Olsen.

Purringer

Nå handler det om å få Zaborowski i spillerdrakt til lørdagens hjemmekamp mot Alta 2. Trener Torkild Nilsen håper på det beste.

– Lørdag starter vi på et tett program med tre kamper i løpet av ei drøy uke. Først venter Alta 2. Deretter første cuprunde i norgesmesterskapet på hjemmebane mot Sortland onsdag. Til slutt kamp mot Tromsø 2 mandag 1. mai. Vi har behov for å ha samtlige spillere tilgjengelige, sier Nilsen.

Sportslig leder Olsen både ringte og sendte e-post for å purre på svar fra Polen i løpet av tirsdag.

– Egentlig er det Norges Fotballforbund som håndterer dette, men det er ikke ulovlig å forsøke å påvirke slik at prosessen går raskere. jeg forventer at Rafals spillerlisens er frigitt i løpet av uka slik at han kan benyttes mot Alta 2, men jeg kan ikke love noe med 100 prosent sikkerhet, sier Olsen.

Zaborowski har spilt fast i treningskampene, og er tilsynelatende et førstevalg hos trener Nilsen.

– Vi gleder oss til å se Rafal på banen i 3.-divisjon. Han har trent godt og funnet seg til rette.

Hocevar klar tirsdag

Heller ikke stopper Alan Hocevar ble spilleklar i tide til Skjetten-kampen. Hans papirer fikk godkjent-stempel først tirsdag, men sloveneren har vært ute med skade i en måned og ville trolig ikke spilt uansett.

I tillegg er målvakt Drago Dumancic ikke i kampmodus ennå etter skade og operasjon.