Medkila spil­te uav­gjort 1-1 mot Sand­vi­ken i se­rie­åp­nin­gen i Topp­se­ri­en man­dag.

Un­der ledelse av Mar­gunn Hau­ge­nes har ikke før­s­te­laget tapt i vin­ter. I rek­ke­føl­ge har Medkila mot di­vi­sjons­mot­stan­de­re spilt 1-1 mot Trond­heims-Ørn, 0-0 mot Avalds­nes, samt vun­net 4-0 over Grand Bodø før po­eng­de­lin­gen i premieren.   I til­legg har la­get to sei­rer over 1.-di­vi­sjons­la­get Fløya med hen­holds­vis 2-0 i feb­ruar og 4-3 i mars.

Ikke så ille som fryk­tet

– Jeg sy­nes det­te er en god egen­skap. Mot Ørn og Sand­vi­ken kom vi til­ba­ke med sene skå­rin­ger, og mot Avalds­nes sto vi imot og had­de sjan­ser til å av­gjø­re. Vi nek­ter å tape, og har opp­ar­bei­det en evne til å stå på til sis­te slutt. Vi mis­ter ald­ri tro­en, og vi­ser stor mo­ral. Nett­opp på den må­ten skal Medkila kjen­ne­teg­nes, sier Hau­ge­nes.

Medkila slo også Fløya 4-3 et­ter en skå­ring helt på tam­pen.

Da­gen der­på var det tid for å ana­ly­se­re pre­sta­sjo­ne­ne i før­s­te se­rie­run­de. Da fikk Hau­ge­nes et litt an­net inn­trykk enn det hun had­de umid­del­bart ved kamp­slutt søn­dag.

– Jeg trod­de før­s­te om­gang var mye ver­re fra vår side enn den fak­tisk vis­te seg å ha vært, sier hun.

Har­stad Ti­den­des tel­ling for­tel­ler at Medkila had­de cirka 70 pro­sent vel­lyk­ke­de pas­nin­ger - rik­tig­nok man­ge nøy­tra­le pas­nin­ger på tvers el­ler bak­over på ba­nen. Rundt 60 feil­pas­nin­ger, to tre­de­ler av dis­se før pau­se, samt cirka 100 du­ell- el­ler ball­tap no­te­res på mi­nus­si­den.

– Vi ga bal­len bort litt for en­kelt. Det ble litt for man­ge ball­tap og tap­te 50/50-du­el­ler, og vi slet med Sand­vi­kens venst­re­kant. Kam­pen var opp­ja­get, slik det ofte blir når Sand­vi­ken er i ak­sjon med sin di­rek­te stil. Der­for ble det også mye strekk i la­get, opp­sum­me­rer Hau­ge­nes.

So­lid midt­for­svar

Tre­ne­ren er ikke i tvil om hvil­ke spil­le­re som frem­he­vet seg, og trek­ker spe­si­elt fram stop­per­ne; kap­tein Alex­an­dra Quin­cey og Ma­ri­an­ne Li­na­ker.

– Alex gjor­de en vel­dig bra kamp, spe­si­elt i du­ell­spil­let, og vi­ser hvor vik­tig hun er for oss. Hun kun­ne nok vært litt mer pre­sis med av­le­ve­rin­ge­ne. Ma­ri­an­ne had­de en feil i før­s­te om­gang, som nær re­sul­ter­te i bak­lengs­mål, men vi skal ikke de­fi­ne­re pre­sta­sjo­nen ut fra den­ne ene hen­del­sen. I and­re om­gang red­det hun oss fle­re gan­ger, sier Hau­ge­nes.

Hun trek­ker også fram mål­vakt Me­gan Kufeld, an­gri­per Tif­fa­ny McCarty og mål­skå­rer Tina Iordanou.

– Med unn­tak av et par ut­spill, var Me­gan prikk­fri i mål. Hun var sjan­se­løs da Sand­vi­ken skå­ret. Tif­fa­ny ble godt pak­ket inn, men var bare mar­gi­ner fra å få med seg bal­len rundt for­sva­ret på drag­nin­ger. Når hun kom­mer for­bi vil det luk­te krutt. Hun var en trus­sel hele ti­den. Tina er god i luf­ta, sam­ti­dig tek­nisk bra på bak­ken og har fart. Inn­leg­ge­ne og død­bal­le­ne hen­nes kom­mer til å være et vå­pen, noe vi så blant an­net da hun skå­ret.

Får lov til å fei­le

De uten­lands­ke spil­ler­ne og de få ru­ti­ner­te jen­te­ne må nød­ven­dig­vis ta an­svar og gå for­an. Hau­ge­nes så at ung­jen­te­ne, pe­rio­de­vis med unn­tak av Ida Fik­seth Foss­em sen­tralt på midt­ba­nen, vir­ket pre­get av al­vo­ret.

– Ten­årin­ge­ne må ta sjumilssteg og vil et­ter hvert få mer an­svar. Vi må bare reg­ne med at det vil bli gjort feil, og spil­le­re vil opp­tre uru­ti­ner­te. For å ut­vik­le seg må de få lov til å prø­ve - og de må få lov til å fei­le. Det læ­rer de av. Jeg har vel­dig tro på dem. Å hen­ge med ho­det er det enes­te de ikke får lov til, sier Hau­ge­nes.