Før kampen var HIL ifølge trener Torkild Nilsen forberedt på å møte et fysisk tøft Skjetten-lag som slo lange baller opp mot spissene. Nettopp det skjedde, men ikke i det omfanget han hadde sett for seg.

– For mange av våre unge spillere ble dette et brutalt møte med en form for ekstrem fotball vi sjelden opplever.

– Vi får i perioder ikke organisert vårt forsvarsspill, eller lagt det presset på dem vi snakket om før start, på grunn av de mange primitive langballene de slår.

– Når de i tillegg la opp til å lage en rekke frispark for å dra ned tempoet i kampen, blir det ekstra vanskelig for oss å holde trykket oppe, sier Nilsen.

– Et annet kampbilde

Han legger ikke skjul på at han helst skulle hatt med alle tre poengene i kofferten hjem til Harstad.

– Alt i alt hadde vi nok de største sjansen kampen sett under ett, og unektelig litt surt at vi ikke klarer å sette noen av disse. Hadde vi scoret på en av sjansene ville vi helt sikkert fått ett annet kampbilde.

– Da hadde de måttet angripe, noe som helt sikkert ville gitt oss større rom og flere målsjanser.

– Når det er sagt går vi litt i fella deres den siste halvdelen av andreomgang og slipper dem til noen sjanser som kunne resultert i mål imot, sier Nilsen.

– Sånn er dette gamet

Han er likevel glad for at seriepremieren er over, og at en i utgangspunktet vanskelig bortekamp endte med poeng.

– Nå er vi i gang og både de mange nye og unge spillerne har fått en følelse av hva de kan komme til å møte av motsandere. Men sånn er dette game.Heldigvis blir nok ikke alle kampene som denne, selv om vi nok må belage oss på å møte flere fysisk sterke lag.

Nå gleder vi oss til å få vist oss frem på hjemmebane, der vi kommer til å fremstå på en helt annen måte enn i dag, sier Nilsen.

To i metallet

Nikica Kosutic hadde to muligheter til å bli matchvinner for HIL. Først etter 21 minutters spill da gjestenE fikk straffe, etter at Sander Finjord Ringberg ble felt på vei igjennom innenfor sekstenmeteren.

Straffesparket satte imidlertid Kosutic i stolpen. Da han prøvde å sette returen i mål ble han korrekt avblåst, da reglene sier at samme mann som tar straffesparket ikke kan ta returen.

Etter en times spill får HIL frispark på cirka 25 meters hold. Kosutic dundrer til, men dessverre for HIL treffer ballen tverrliggeren, såvidt via fingertuppene til Skjetten-målvakt Bjørn Eirik Holsen Sletta.

Tror at HIL vil kjempe i toppen

Jeg har stor tro på at vi kommer til å kjempe i toppen av årets 3.-divisjon. Det sier HILs raske ving, Sander Finjord Ringberg. Han var et aktivum på HILs midtbane under årets første seriekamp mot Skjetten. Det endte med poengdeling for laget.

– Selv om vi bare henter hjem ett poeng, synes jeg ikke at vi trenger å være skuffet i dag. Spillemessig leverer vi nemlig en meget god forestilling, mener Finjord Ringberg.

Han mener også at dette oppgjøret fort hadde endt med seier om marginene hadde vært litt mer på gjestenes side.

– Fokuset må være at vi leverer godt. Selv om vi møter et lag som er mer direkte og langball-fokusert enn jeg noen gang har vært med på. Det var nok riktig av dem siden de i snitt var 20 centimeter høyere enn oss. Men likevel klarer vi å spille vårt spill. Det skal vi ta med oss, sier unggutten.

Man hadde håp om hva man kunne få se fra uggutten allerede i fjor. Men da ble sesongen preget av skader for lynvingen.

– I år er hovedfokuset å holde meg skadefri. Så får vi se. Jeg ønsker selvfølgelig å bidra til laget, og tror at vi blir å finne i toppen av årets 3.-divisjon, mener Ringberg.