Mandag formiddag har 25-åringen fått beskjed om at hun skal innta LSK Kvinners midtforsvar i serieåpningen på hjemmebane i egen hall mot Klepp. Det skjer kort tid etter at Medkilas serieåpning mot Sandviken er historie.

– Det blir spennende. Jeg har slitt litt med en trøblete hamstring denne vinteren, og skulle i utgangspunktet ta plass på benken. Men da en av våre spillere ble satt ut som en følge av sykdom, er jeg klar til å gå inn i dagens midtforsvar, sier 25-åringen fra Harstad.

Sportslige utfordringer

Hun var blant dem som jublet mest hemningsløst da Medkila sikret plassen i eliteserien i midten av november i fjor. Likevel var hun blant dem som pakket kofferten og satte kursen for ny klubb foran årets sesong.

– Jeg hadde tilbud å velge imellom etter at 2016-sesongen var gjennomført. Da fristet spill med LSK Kvinner veldig. Jeg er jo på et stadie av fotballkarrieren hvor man får litt svar på hvor langt man kan drive dette. Og når man også kjenner til LSK Kvinners rykte for å ha et veldig godt sosialt miljø, var det en grei avgjørelse å ta dette steget nå, mener Fjordbakk.

Hun kom til en klubb hvor generasjonsskiftet har slått ut i full blomst foran denne sesongen. Spillere som Isabell Herlovsen, Sherida Spitze, Marita Skammelsrud Lund, Lene Mykjåland og Emilie Haavi er alle borte. Men Fjordbakk har fått følge av mange nykommere inn stadionportene hos trener Hege Riise. Og hun bekrefter at klubben skal være med å kjempe om gullet også i år.

– Vi har hatt stor stigning i våre treningskamper inn imot seriestarten, og skal kjempe om gullet også i år. At alle tror på Avaldsnes i år passer oss bra. For LSK kvinner er det fortsatt naturlig å sikte mot å være Norges beste fotballag, sier Fjordbakk, som i tillegg tror at Stabæk og Vålerenga kan være med og kjempe om årets medaljer.

Pri å bli skadefri

Fjordbakk kan også fortelle om en treningshverdag som er et steg opp fra gamleklubben i Harstad.

– Vi har to såkalte «Proffdager» i uka hvor vi har to treningsøkter per dag. I tillegg merker man et høyere nivå her enn hva tilfellet var i Medkila. I tillegg er det full kamp om plassene i forsvaret. En startplass her er på langt nær noe som jeg tar for gitt, sier Fjordbakk.

Hun håper likevel på at det skal være mulig å kunne ta nye steg i sin nye klubb.

– Min førsteprioritet er å bli helt skadefri. Så får vi se framover. Jeg satser jo på å være en del av et lag som skal mørne sine motstandere med høyt balltempo, og samtidig holde tett bakover, sier Fjordbakk, som har toårskontrakt med klubben.

Tror på «Nye Medkila»

Fjorårets viktige stopperbauta i Medkila har også fått med seg at klubben har vist solide resultater i vinter.

– Jeg hører at det er optimistiske toner fra klubben, og at det snakkes om «Nye Medkila». Det blir virkelig spennende å følge med på hvordan de vil gjøre det denne sesongen. Det hadde jo vært morsomt om laget endelig kom seg opp i fra den verste sumpen og tok steg mot midten av tabellen, sier midtstopperen.