Mens andre landsmenn tilbrakte påsken med skiturer til fjells og egg, var Haugen Gjelle på plass i Sarajevo for å prøve å kvalifisere det norske bordtennislandslaget til lag-EM. Det gikk ikke helt etter planen for det norske bordtennislandslaget.

– Vi er vel ikke helt fornøyde etter helga. For vi gikk på tap i vår første kamp mot Danmark. Da endte sifrene med 1-3-tap. Det samme gjaldt også for kampen da vi møtte vertsnasjonen Bosnia, sier Haugen Gjelle. Hun representerte Norge sammen med Ilka Doval, Rebekka Carlsen og Sarah Horgen.

Vant søndag

Søndag ble derimot en solid opptur for jenta som møtte Israel sammen med det resterende landslaget.

– Det endte i 3-2-seier i kampen mot Israel. Det er vi greit fornøyde med, sier bordtennis-esset.

Selv om de norske juniorene ikke maktet å kvalifisere sitt lag for senior-EM, går det nok relativt kvikt å riste av seg skuffelsen for Haugen Gjelle. Eleven på bordtennislinja på Wang Toppidrett har nye oppgaver allerede til uka.

– Da venter en ny turnering for juniorer i Belgia. Her har hun nok bedre muligheter til å prestere her hva som var tilfellet inneværende helg, mener pappa og bordtennis-entusiast Roar Gjelle.

Stayer

Gjelle - som i sin tid grunnla Kanebogen Bordtennisklubb - har troen på at årets inneværende kongepokal-vinner kan prestere solid i tida framover.

– For øyeblikket er hun rangert som nummer 160 blant juniorene i Europa. Men hennes voksne målsetning er jo å på sikt bli best i Europa. Hun har absolutt kapasiteten til å klatre på rankinglistene. Det beviste hun blant annet ved å slå spilleren som er ranket som nummer seks i vinter, forklarer Gjelle.

Han mener at datterens spill bare blir bedre jo lenger kampene går.

– I helga var det kun femsettskamper under EM-kvaliken. Maja bruker å være en stayer. Hun kommer ofte sterkt mot slutten av sine oppgjør. Som styrker i spillet har hun en god forehand og en serve med såpass mye skru at den er vanskelig å returnere. Hun er motivert til å satse på idretten, og blir spennende å følge framover, sier Gjelle.