Grovfjord-trener Hege Christensen ser ingen grunn til å ta av selv om laget har levert noen sterke treningskamper denne vinteren. Det siste tilskuddet i den kurven skjedde på onsdagskvelden. Da sørget skånlendingene for å slå et HILB-lag som var forsterket med flere a-lagsspillere 5-3 på Harstad stadion.

– Spillerne lyktes i å møte HIL med å være aggressive og å presse dem høyt. Spesielt er jeg veldig godt fornøyd med de første 45 minuttene, sier Grovfjord-treneren om kampen hvor grovfjordingene ledet 1-0 ved pause.

Storscorer med comeback

Blant dem som leverte bevis på at gamle takter fortsatt sitter i er Lars Erik Markussen. Den erfarne storscoreren har igjen meldt seg til tjeneste for Grovfjord, og markerte også tydelig at han blir viktig for klubben i sesongen som kommer.

– Lars Erik kommer nok til å bli en klar forsterkning. Selv om han etter eget utsagn er dårlig trent, så gjør han veldig mye bra. Han har det utvilsomt i seg fortsatt, sier Christensen.

Hun er likevel klar på at det er for tidlig å gjøre et alt for stort nummer av lagets sterke forsesong.

– Det er først neste lørdag at alvoret starter. Vi kunne vise til gode resultater i fjor vinter, men slet i vårsesongen. Vi starter sesongen med seks bortekamper, som blir tøffe oppgaver. Men vi har en bra stall, og skal nok ta en del poeng både borte og hjemme denne sesongen, sier Christensen.

Hun informerer også om at Jonas Svendsen ikke blir å bidra for de oransje denne sesongen. Han har tatt steget opp en divisjon, og skal spille for 3.-divisjonslaget Salangen.

– Jonas er en god spiller som vi virkelig kunne ha hatt bruk for i vår stall, sier treneren.

Roser motstanderne

Trener Torkild Nilsen har et avslappet forhold til at laget - bestående av en halvdel a- og en halvdel b-lagsspillere - taper generalprøven mot 4.-divisjonsmotstand.

– Resultatet betyr ikke så mye. Det er snakk om at vi får god kamptrening. Samtidig er det jo hyggelig at både Samuli Laitila og Alan Hocevar noterer seg for sine første scoringer for klubben, sier HIL -treneren.

Han er heller ikke redd for å rose sine motstandere for en solid kamp.

– Grovfjord virker til å ha noe bra på gang. Beholder de denne gjengen, vil de nok levere en god sesong i 4.-divisjon denne sesongen, tror Nilsen.

– Gode seierssjanser

Mandag settes kursen imot Akershus, hvor Skjetten er årets første motstander i årets 3.-divisjon.

– Vi har sett Skjetten på video og vet hva vi går til. Denne kampen er vi godt forberedt til, sier Nilsen.

Han beskriver motstanderne som et lag som ikke går av veien for å spille ballen langt om muligheten byr seg.

– De er veldig direkte i sin spillersti, og er også et tilsynelatende sterkt fysisk lag. Men har vi en normalt god dag og leverer godt spill, anser jeg vinnersjansene som gode, sier Nilsen.

På skadefronten kan man også melde om godt nytt.

– Foruten våre langtidsskadde spillere har vi det aller meste av mannskap tilgjengelig for spill. Vi kommer til å reise nedover til Østlandet med en førsteellever og fire reserver, sier Nilsen.

SEIERSTRO: Torkild Nilsen tror på seier i sesongåpningen mot Skjetten 2. påskedag. Arkivfoto Foto: Øyvind Askevold Kaarbø