Det sier Medkila-trener Margunn Haugenes når hun blir spurt om å analysere hvordan hun ser for seg årets Medkila-mannskap bare dager før årets toppserie braker løs for fullt 2.-påskedag. Da står Sandviken på andre banehalvdel.

– Det er nok ikke slik at vi kommer til å vinne alle kampene denne sesongen. Men vi skal gå for å vinne alle kamper. Og jeg skal love deg at vi ikke kommer til å gi oss uten kamp. Kampen om poengene kommer til å bli knallhard denne sesongen, sier Haugenes.

Nye strømninger

Hun har selvfølgelig notert seg bak øret at 10 av 11 kolleger i årets toppserie tror på at Medkila jumper rett ned i 1.-divisjon. At majoriteten av toppseriekollegaene tror nettopp dette har vært en trend de seneste årene.

– Men etter at resultatene i forberedelsesfasen har vært ganske gode, er nok de fleste ikke helt sikre på hva som skjer her oppe i nord. Fra vår side så har vi lyst til å kjempe høyere opp på tabellen den kommende sesongen, sier Haugenes.

Hun beskriver samtidig en kraftig forandret toppserie i 2017-sesongen.

– 35 til 40 spillere er borte fra årets toppserie. Noen har forsvunnet til utlandet, mens mange profiler også har valgt å legge opp. Derfor er det et nytt landskap i toppen av tabellen. Tre-fire lag vil nok kjempe i toppen denne sesongen. Men i sjiktet bak dem synes jeg at det ser uforutsigbart ut, sier Haugenes.

– Positivt overrasket

I sammenheng med at Medkila undertegnet ny sponsoravtale med Harstad Sparebank verdt 300.000 kroner, var Haugenes der. Hun hadde med seg Maria Hustad som spillerrepresentant fra toppserielaget. Og midtbanespilleren fra Fjelldal ser meget postivt på Haugenes inntog på trenersida.

– Vi visste jo ikke helt hva vi fikk i Margunn før hun kom. Men personlig er jeg veldig positivt overrasket. Verdiene hennes står veldig godt opp i mot våre. Det handler om fellesskap og kollektivet både på og utenfor banen. Jeg føler at laget har tatt store steg, og er spente på hva vi kan prestere, sier Hustad.

Det høres ut som gode toner for Tore Karlsen og Frank Kulseng i Harstad Sparebank.

– Vi synes at Medkila er fantastiske ambassadører som over år har presentert unge spillere på et høyt ferdighetsnivå. Klubben ivaretar sin rolle som regionalt nordnorsk lokomotiv på kvinnesida, og har også klart å ha komme med friskt påfyll av nye, unge spillere. Når man har som samfunnsoppdrag å bidra til lokalmiljøet, er det fantastisk å være med å støtte Medkila, sier banksjefene.