Norge J16 vant tre av tre kamper i Polen og sikret med det seieren i UEFA Development Tournament.

– Det smaker alltid godt med seire. Vi dro ned hit med et mål om å vinne turneringen og klarte det – det er vi fornøyde med, sier J16-landslagstrener Lena Tyriberget til fotball.no etter kampen som ble spilt mot Ukraina tirsdag.

Fra start

Lotte Fikseth Fossem fra Medkila Idrettslag stilte fra start på kampen som gikk mot Ukraina tirsdag, noe som raskt viste seg å gjøre uttelling.

Før kvarteret var spilt ledet Norge allerede 3-0 etter scoringer fra Lotte Fikseth Fossem og en dobbel fra Celin Bizet Ildhusøy.

Starten på andreomgangen var like god, og allerede tre minutter etter hvilen var stillingen 5-0 til Norge. Lotte Fikseth Fossem scoret sitt andre, og innbytter Hanne Sæthre Jakobsen scoret to minutter etter innhoppet.

Lite utfordringer

Selv om Norge virkelig fikk terpe det offensive spillet sitt i turneringen, skulle landslagstreneren ønske at også de norske jentene fikk kjenne på et større press fra motstanderne i løpet av de tre kampene i Polen.

– Vi er fornøyde med at vi vant turneringen, vi er fornøyde med at mange spillere har fått bra med spilletid og at vi har fått testet ut nye relasjoner og konstellasjoner på banen. Vi fikk testet et par nye formasjoner en vi vanligvis spiller med. Mot Ukraina gikk vi over til en 3-5-2-varient i andreomgang, blant annet, sier hun.

– Vi har møtt motstand som har spilt litt annerledes og som ligger lavt i banen. Det gir oss noen utfordringer med tanke på lignende motstand senere. Det vi ikke har fått øvd på i noen særlig grad, er å bli utfordret mer i eget forsvarsspill. Men slik er det blitt, og det endte med at vi var mye inn på motstanderens banehalvdel – ikke at vi ble presset på og tvunget lav i banen, avslutter Tyriberget.

Også keeper Hanne Larsen fra Mjølner FK stilte fra start. Larsen ble ikke byttet ut før etter 41 minutter.