De tre amerikanske proffene må finne seg i å være klipper på hver sin kant foran årets seriespill . Mens Kufeld er keeperen som skal være en levende vegg bak, skal Quincey være stoppersjefen som skal fylle hullet etter Ida Fjordbakk. På topp er det forventet at McCarty skal ta ansvar med å hamre inn scoringer som en komplett spillertype på topp. Lørdag lyktes samtlige etter hvert med å gi et sterkt inntrykk av at 10 av 11 toppserieklubber faktisk tar feil når de mener at Medkila er årets klare dumpekandidat. Spesielt McCartny, som noterte seg for hat-trick i lørdagens 4-0-seier mot Grand Bodø på Harstad stadion, ga laget et solid inntrykk foran sesongen som kommer.

– Bunnkampen har aldri vært et tema for oss. Det høres kanskje litt «cheezy» ut. Men vi går til hver eneste kamp med mål om å kunne kjempe om seieren mot alle lag, sier Quincey.

Tilpasningsfase

Etter å ha fått litt tid til å tilpasse seg den norske livsstilen, har de etter hvert kommet seg i brukbart gjenge i Harstad.

– Det er veldig vakkert her. Det slo oss første gang vi kom, og det har heller ikke forandret seg. Og kulissene til banen vår må jo være toppseriens vakreste. Det er rett og slett billedskjønne omgivelser, sier trekløveret.

– Men vi håper jo på at våren skal komme. Vi er jo overveldet over at det faktisk snør her ennå. Forhåpentlig stopper snøen snart, sier Quincey, fra solfylte California.

Å tilpasse seg det norske livsstilen har heller ikke vært det største problemet.

– Erfaringen er at nordmenn kanskje er ett lite hakk mer tilbakeholdne enn hva man opplever i USA. Men de aller fleste er gjestfrie og hjelpsomme. Og ett stort pluss for vår del er at de aller fleste også er villige til å å snakke engelsk. Derfor løser det aller meste seg greit, sier Kufeld.

– Bikkjeslagsmål

I årets serie sikter den amerikanske trioen et godt stykke opp på tabellen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor det er slik at Medkila faktisk blir nederlagsdømt. Vi er selvfølgelig klare over at vi ikke har en rekke landslagsspillere å vise til. Men vi kommer til å framvise et kollektiv som kommer til å bli tøft å møte. Uansett om det dreier seg om kamp på Harstad stadion eller på vår motstanders hjemmebane, så skal det bli litt av et bikkjeslagsmål å møte opp. Det skal aldri stå på innsatsen. Å møte Medkila skal alltid føles knallhardt, sier Quincey.

Den amerikanske trioen kjenner også på at de må ta ansvar som lagets profesjonelle spillere.

– Vi kjenner selvfølgelig på litt press. Men det skal også være der naturlig. Vi skal selvfølgelig bidra godt inn til årets Medkila-lag, og tar også med oss en fysisk spillestil hjemmefra. Derfor er det rett og slett en del av gamet som man faktisk må regne med at det er knyttet forventninger til oss, sier McCarty.

– Skal starte med seier

Mandag 2. påskedag er vinterpausen over. Da skal laget ut på banen for å vise at relativt positive treningskamper denne vinteren ikke er noen tilfeldighet. Da skal laget vise at det slett ikke blir lett å hanskes med årets Medkila-lag på hjemlige trakter.

– Dette er en kamp mot et lag som ikke skal være veldig mye sterkere enn helgas motstandere. Derfor er planen at vi skal ta hjem seieren fra dette oppgjøret, og få en perfekt start på årets sesong, sier Quincey.

Fanny Johansson Foto: Ivar Hjelvik
Lotte Fikseth Fossem Foto: Ivar Hjelvik