Etter å ha spilt sesongens siste kamp lørdag, hvor Harstad tapte 25–28 for Bodø HK 2, mener den tidligere eliteseriespilleren at det er på tide å kaste inn håndkleet.

– Det er over nå, og det er på grunn av kroppen, at jeg blir gammel, og at jeg ikke har tid til å fortsette å spille håndball. Da vi tok oss til allnorsk 2.-divisjon bestemte jeg meg for at dette måtte bli siste sesong, sier han.

30-åringen knakk foten for tre år siden, og har etter det slitt med skaden. Ett år etter skaden var Estensen likevel med på å beholde Harstads plass i 2.-divisjon etter serieomleggingen.

– Å kjempe oss til plass i allnorsk 2.-divisjon var fantastisk. Jeg har virkelig kjørt på denne sesongen også. Tungt har det likevel vært, og jeg føler det er riktig at jeg gir meg nå, sier han.

En reise

Som 18-åring kom Mads-Øyvind Estensen til Harstad Håndballklubb, og Estensen mener i dag at det var på grunn overgangen fra Bardufoss at han ble en god spiller.

– Jeg ble introdusert til en trener og en spillergruppe som hadde skapt en ordentlig god vinne- og treningskultur. Det var da jeg kom til Harstad at jeg begynte å ta steg. Jeg brukte å spille både U18-kamper og seniorkamper. Selvfølgelig ble det mye, men jeg elsket det, sier han.

– Det er en litt annen spillergruppe sammenlignet med da jeg kom til Harstad. Vi var enormt treningsvillige, og brukte å være fra tre til fire timer i hallen hver dag for å trene. Slik er det ikke nå, sier han.

Emosjonelt

De stegene Estensen tok som guttespiller gjorde at han i 2008 ble hentet til Eliteserielaget Nærbø. Oppholdet gikk likevel ikke slik Estensen hadde håpet, og Nærbø rykket ned til 1.-divisjon. Det førte til en kollaps i laget, og Estensen var med på å rykke ned på nytt med Nærbø, denne gangen ned til 2.-divisjon.

– Selvfølgelig var det tøft, men det var en opplevelse det også, å spille i Eliteserien. Da jeg kom tilbake til Harstad igjen etter nedrykket for andre gang var jeg i ekstra god form. Jeg trente mye, og syntes jeg spilte gode kamper for Harstad, sier han.

Mange gode kamper ble det for Harstad, men lørdag spilte han sin siste. Et kapittel i livet er over.

– Spesielt før kampen kjente jeg på meg at det var rart at dette skulle være min siste kamp. Da jeg kjørte til hallen hadde jeg mange tanker i hodet. Det samholdet vi har i laget nå blir vanskelig å forlate, sier Estensen.

– I dag spilte jeg en god kamp. Jeg sto bra i forsvar, og scoret stort sett på det jeg hadde muligheten til. Det var en god måte å avslutte på, selv om vi ikke vant kampen, forteller.

Til neste år vil kampene oppleves fra sidelinjen.

– Da dommeren blåste i fløyta føltes det egentlig litt godt å ha spilt min siste kamp. Det blir deilig å få tid til andre ting. Nå kan jeg fokusere mer på familie og jobb. Jeg har en samboer som har to barn, og det blir derfor godt å ha mer tid til familie, sier han.

Mads-Øyvind Estensen er ikke den eneste som gir seg. Christian Møller Olsen ledet sin siste kamp som HHK-trener lørdag. Flere spillere har heller ikke bestemt seg ennå for om de skal være med til neste år eller ikke.

SPESIELT: Mads-Øyvind Estensen synes det var en godt å gå av banen etter å ha spilt sin siste kamp. Han innrømmer samtidig at det blir vanskelig å se kamper fra tribunen uten å spille selv til neste år. Foto: Theodor Karlsen
GIR SEG: Christian Møller Olsen ledet sin siste kamp som HHK-trener lørdag. Med trenerbytte og usikkerhet rundt hvordan stallen er til neste år, vil nok mange HHK-tilhengere være spente på hvordan ting utvikler seg etter årets nedrykkssesong. Foto: Theodor karlsen