Trener Margunn Haugenes var full av lovord om den amerikanske spissen etter prestasjonen hennes lørdag.

– Tiffany er en klassespiller som kan komme til å avgjøre en rekke kamper for oss denne sesongen, Vi har hentet henne for å løfte laget, og hun er en type spiller og person som legger lista høyt, og vise de andre hvilket nivå vi må være på for å hevde oss.

– Hun har selvtillit, er trygg på seg selv, men samtidig ydmyk og en flott person å jobbe med.

– I dag jobbet og slet hun utrettelig gjennom hele kampen, og fikk belønning for strevet gjennom tre flotte mål. I tillegg viste forarbeidet hennes til 4–0 målet som Tina Iordanou scoret, at hun også kan tilrettelegge for medspillere til å putte ballen i mål, sier Haugenes.

Sprer trygghet i backrekka

Etter en førsteomgang der lite annet enn McCartys 1–0 scoring varmet, tok Medkila til de grader over andre omgang og dominerte stort, både i spill og sjanser. Som generalprøve foran serieåpningen mot Sandviken på stadion 2. påskedag, var kampen ifølge Haugenes et stort og viktig skritt i riktig retning.

– Vi sliter en del i første omgang blant annet fordi vi prøvde flere spillere i nye og uvante posisjoner. Vi er heller ikke nok på fra start, skaper nesten ingenting offensivt, men slipper likevel ikke Grand til sjanser imot.

Etter hvilen er vi derimot der vi må og skal være kvalitetsmessig. Vi skaper en rekke sjanser, intensiteten er høy, vi vinner duellene og presisjonen i pasningsspillet er mye bedre. På midten leverer Ida Fikseth Fossem en knallkamp, og er en spiller som stadig tar steg fremover. Evigunge Marianne Linaker er med sin ro og rutine med på å spre trygget i backrekka, og vil ganske sikkert bli verdifull for oss i de kampene hun kommer til å spille, sier Haugenes.

Mange steg i riktig retning

Halvannen uke før Toppserien sparkes i gang, mener Hauganes laget er så godt forberedt som det er mulig å bli.

– Man skulle selvsagt gjerne hatt et par tre uker til med kamper mot gode motstandere, men jeg mener vi har tatt mange steg i riktig retning etter at jeg tok over laget. Det er viktig å huske på at 9 av 11 spillere er borte siden fjoråret. Vi har fått inn fem nye utenlandske spillere. I tillegg har vi seks 2001 årganger i stallen.

– Disse tar det tid å drille inn defensiv trygghet, samhandling og bevegelsesmønster med. Men jeg ser at vi begynner å få relasjoner i laget som sitter bedre og bedre.

– Svarene jeg sitter igjen med etter dagens kamp, er først og fremst at når vi ikke er på fra start holder vi ikke nivået som kreves. Heldigvis er prestasjonene de siste 45 minuttene svært lovende.

– Vi er klare, og gleder oss til å få vist oss fram for publikum. Vi har hentet gode utenlandske spillere som i kombinasjon med de lokale talentene, lover å underholde på stadion, sier Haugenes