Torsdag kveld ble 15-åringen tildelt Harstad Idrettsråds fair play-pris for sin handling under det nasjonale ungdomsmesterskapet på Skogn 5. august i fjor.

Prisen er på 5.000 kroner, og blomster. Den ble delt ut av varaordfører Maria Serafia Fjellstad (V), og Krogh Warem tok imot stor applaus fra 52 fremmøtte idrettsledere.

– Vel fortjent

– Jeg er veldig glad for å få prisen. Den kom som en overraskelse, sier Krogh Warem,

Han fikk et stort smil og et kraftig håndtrykk fra Jakob Skillingstad da han tok plass i salen igjen. Det var Skillingstad som veltet, havnet i grøfta og trengte tilsyn.

– Det var jo ikke slik at jeg stoppet for å hjelpe med tanke på å vinne en pris. Jeg syntes synd på Jakob da uhellet skjedde, og prøvde å sette meg inn i hans sted. Jeg tenkte på hva Jakob ville gjort for meg, og handlet deretter, sier Krogh Warem.

15-åringene er også klubbkamerater i langrenn for Kilkam.

– Jeg ville gjort det samme fordi vi er gode venner og tar vare på hverandre, bekrefter Skillingstad.

– Fair play-prisen er vel fortjent, tilføyer den uheldige syklisten.

– Handler ikke bare om å vinne

Tilbake til 5. august i fjor. Kompisene i Harstad Cykleklubb lå godt an etter en tredel av fellesstarten. Prestisjen i årsklassen var stor med 30 påmeldte fra hele landet. Skillingstad kjørte av veien. Krogh Warem reagerte raskt, stoppet og syklet tilbake for å se etter kompisen. Etter forholdene sto det bra til med Skillingstad. Han kom unna veltet med noen skrubbsår, men måtte bryte da sykkelen ble ødelagt i fallet. Krogh Warem kom seg etter hvert tilbake på veien, men konkurrentene var langt borte og den daværende 14-åringen fullførte alene til 19.-plass.

– Idrett handler om resultater, men det er ikke i alle situasjoner man skal tenke på seieren og bare kjøre på. Det handler også om trivsel og vennskap, sier Krogh Warem, som vet hva han vil bruke prispengene til.

– Enten blir det kjøpt noe sykkelutstyr, eller jeg vil bruke pengene til en sykkelferie og trening i utlandet.

– Prisen gir meg motivasjon til å fortsette med sykkel, sier han.

Varaordfører Fjellstad uttrykte at hun er veldig glad for å få dele ut en slik pris, og mener historien forteller om en verdig vinner, som har sunne og gode holdninger.

Idrettsrådets styre, som står bak prisen, poengterer at Krogh Warem gjennom sin handling viste noen av idrettens verdier, og at han er et stort forbilde for unge idrettsutøvere.

SATT PRIS PÅ: Daglig leder Magnus Ingebrigtsen i Harstad Idrettsråd, fair play-prisvinner Tord Krogh Warem og varaordfører Maria Serafia Fjellstad, som syns det var stas å få hedre syklisten. Foto: øyvind askevold kaarbø
GRATULERTE: Jakob Skillingstad var til stede og gratulerer kompisen Tord Krogh Warem med fair play-prisen. Skillingstad var den som veltet og trengte hjelp da Krogh Warem ofret seg. Foto: øyvind askevold kaarbø