Trener Margunn Haugenes måtte bare gjøre finjusteringer på kragen da den 21-årige amerikaneren iførte seg nye klubbklær ved ankomst Harstad tirsdag ettermiddag.

Venstrefot

– Vi ser for oss at hun kan spilte venstre kant. Det var viktig for oss å finne en spiller med god venstrefot, noe vi mangler. Det vi har sett av Tina ser lovende ut, sier trener Haugenes.

Nykommeren har dobbelt statsborgerskap på grunn av sin kypriotiske far, og har spilt landskamper for Kypros siden i fjor.

Utviklingsorientert

Iordanou har tre sesonger bak seg på universitetslaget til Virginia, og har også internasjonal erfaring gjennom mesterligaspill for kypriotiske Apollon i 2011 og 2012.

– Jeg er så vidt ankommet og er spent på å få spille for Medkila kommende sesong. Dette er mitt første møte Norge, og jeg er veldig glad for å få en slik mulighet i et så vakkert land. Den sportslige erfaringen vil bli betydningsfull for min videre karriere, og øke sjansene for at jeg skal ta nye steg på fotballbanen, sier Iordanou.

Hun er klar over at det trolig blir krevende både for henne selv og for laget i seriespillet.

– Som lag håper jeg vi kan oppnå gode resultater i en utfordrende liga. Helt ærlig er jeg ikke en person som liker å spå hvordan en sesong vil bli. I stedet for å se for langt inn i fremtiden, er mitt ønske at vi utvikler oss og vokser som lag for hver kamp. Jeg tror at resultatene vil komme hvis alle sammen jobber hardt og holder oss til en felles plan, sier Iordanou.

Debuterer lørdag

– For egen del ønsker jeg å videreutvikle spillet mitt, men det aller viktigste er å kunne hjelpe laget mitt, uansett hvordan jeg gjør det, til å prestere best mulig, sier Iordanou.

Det er ventet at nykommeren får et par treningsøkter før hun debuterer for Medkila i kamp lørdag. Da er det generalprøve mot Grand Bodø med ni dager igjen til serieåpningen mot Sandviken 2. påskedag på Harstad stadion.

PÅ PLASS: Tina Iordanou er den femte i rekken av spillere Medkila henter fra amerikansk fotball hittil i år. Her sammen med trener Margunn Haugenes. Foto: øyvind askevold kaarbø