Medkila-trener Margunn Haugenes blir på langt nær fornærmet over hva konkurrentene har sett i krystallkula.

10 av 11 lag utenom Medkila mener harstadlaget havner i bunnstriden for tredje året på rad. Kun Vålerenga unnlater å sende Medkila ned i sumpa. Oslo-klubben mener det er en veldig konkurransedyktig serie, og synes derfor det er vanskelig å peke på hvem som kommer til å slite.

Dette kom fram under tirsdagens kick off for Toppserien i fotball for kvinner. Det fant sted på Ullevaal stadion med målvakt Megan Kufeld som Medkilas representant.

– Ingen overraskelse

– At nesten alle lag tipper oss ned bør gi oss enda mer motivasjon til å kjempe for å vise at de tar feil. For hver av dem vi møter kan vi minne oss selv om disse spådommene, og legge all ære i at laget og klubben hører hjemme i Toppserien, sier Kufeld.

– Motstanderne vet hvilken vinter vi har hatt og hvilke utfordringer vi sto overfor da nesten hele laget fra i fjor er borte. De har også sett oss spille med mye ungt i elleveren da vi møtte Avaldsnes på La Manga med fire J16-spillere på banen. Derfor er ikke tipsene overraskende. Jeg hadde regnet med denne dommen, sier Haugenes.

Hun er enig med målvakt Kufeld at det er opp til Medkila å gjøre tipsene til skamme.

– Vi er klar over at vi går en tøff sesong i møte, og må stikke fingeren i jorda og erkjenne at første prioritet er å komme oss over 11.-plassen. Det hadde vært greit å slippe kvalifisering for tredje gang på rad, samtidig som den tross alt er bedre enn 12.-plass og direkte nedrykk.

– Hvem tror du vil slite og havne i bunnstriden?

– Jeg er enig med Vålerenga, som har svart at det er vanskelig å spå fordi mange av lagene har skiftet ut store deler av stallene sine. Jeg spår en jevn serie der mange kan ta poeng fra hverandre, sier Haugenes.

Årets profil

Samtlige klubber er bedt om å spå hvem som blir årets profil i Toppserien. Medkilas svar er deres egen spiss, Tiffany McCarty.

– Hun er fantastisk en mot en og god med ballen, samt rask og utholdende, sier Kufeld.

– Tiffany kan bli en profil fordi hun er en klassespiller, som er en trussel mot ethvert forsvar, tilføyer Haugenes.

PROFIL: Tiffany McCarty (nr. 2 fra venstre) blir en av de store profilene i Toppserien, spår Medkila. Her sammen med Alexandra Quincey (fra venstre), Maria Hustad og Lotte Fikseth Fossem. Foto: privat