Svensken er på plass til torsdagens trening for toppserielaget i fotball, og får sin debut i lørdagens generalprøve før seriestart mot divisjonskonkurrent Grand Bodø.

– Det føles veldig bra å få sjansen til å spille fotball på et så høyt nivå som mulig. Etter spill i Sverige og USA blir det kult å få oppleve et nytt land, et nytt lag og en ny fotballkultur. Jeg gleder meg til å treffe medspillerne senere i uka, og å få begynne med trening og kamper, sier Johansson.

– Vinnerinstinkt

Hun ble klar rett før overgangsvinduet ble lukket for proffspillere natt til lørdag. Johansson har siden 2012 bodd i California. De tre første årene spilte hun 1.-divisjon collegefotball for Fresno State. I fjor spilte hun for Fresno Freeze på andre nivå i den amerikanske proffligaen. Før studiene i USA spilte hun hjemme i Gävle på nivå to og tre i Sverige.

– Jeg håper å tilføre Medkila en sterk vilje og et vinnerinstinkt, samt å fremstå som en leder på banen. Jeg kommuniserer godt, og vil tro at min fysiske spillestil vil komme til god nytte, sier Johansson.

I USA har hun mest spilt midtstopper. Johansson har også vært kaptein de siste årene.

I Medkila kan hun bli omskolert til midtbanespiller.

– Jeg har erfaring fra de fleste posisjoner på banen, men har mest spilt i forsvar. Hvis Medkilas trenere mener jeg kan utrette mest på midtbanen, ja, da er jeg absolutt klar for utfordringen, sier Johansson.

Hadde ikke noe valg

Medkilas tre første proffsigneringer i vinter var målvakt Megan Kufeld, midtstopper Alexandra Quincey og angriper Tiffany McCarty.

– Vi ser at vi trenger enda mer kraft i midtbaneleddet. Derfor tror vi Johansson vil gå inn der, sier sportslig leder Ole-Martin Linaker.

– Vi skal teste henne ut på midten og se hvordan det går, bekrefter trener Margunn Haugenes.

Haugenes er glad for at Medkila på tampen får inn Johansson og kypriotamerikaneren Krystina Iordanou.

– Vi hadde ikke noe valg. Under treningsleiren på La Manga så vi hvor sårbar troppen er da vi fikk en spiller syk og en ble skadd. Da måtte vi spille kamp med fire ungdomsskoleelever fra start. På benken hadde vi blant annet to gjestespillere og en lagleder i tilfelle krise. Slik kan det ikke være i Toppserien. 10.-klassingene våre er spennende på sikt, men det er for tidlig å legge ansvar på dem når de i år skal være lærejenter, sier Haugenes.

Treneren er spent på ferdighetene til Johansson og Iordanou.

– Vi har sett dem på video, men ikke live. Det er alltid en sjanse å ta, men vi tror de blir solide tilvekster akkurat som de tre amerikanerne vi hentet tidligere i vinter. De er vi veldig godt fornøyde med, sier hun.

SPENT: Fanny Johansson ser fram til å spille på et høyt nivå i norsk eliteserie. Foto: privat